Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Hrvaškim policistom bo možno kazni plačevati tudi z bančno kartico
Naši južni sosedje čez nekaj dni vstopajo v EU, a so še pred tem malce prevetrili zakon o varnosti v cestnem prometu.
Peter Pirkovič
28. junij 2013 | 14:48:26

V začetku tega meseca je v veljavo stopil zakon, ki prinaša nekaj bistvenih sprememb. Globe za prekrške, ki bodo plačane na licu mesta, se znižajo za polovico, tisti, ki pa bodo kazen plačali v osmih dneh, pa se jim znesek zniža le za tretjino. Zanimivo je dejstvo, da bodo policisti, po novem, s seboj nosili prenosne POS terminale, kar pomeni, da bo kršitelj lahko kazen plačal tudi s kreditno ali bančno kartico. A so priznali povedali, da imajo trenutno le 50 prenosnih naprav, da pa bodo policisti kršitelja vseeno pustili do najbližjega bankomata, v kolikor bo želel kazen plačati takoj.

Najhujše prekrškarje (več kot 1,5 promila, odklonitev alkotesta in vožnja brez vozniškega dovoljenja) čaka kazen v višini 15 tisoč kun in 60 dnevni zapor. Alkohol v krvi ostaja na enaki meji, torej dovoljenih je 0,5 promila, medtem ko mlajši od 24 let in tisti, ki imajo dovoljenje manj kot dve leti, morajo biti za volanom popolnoma trezni. Vse ostalo ostaja bolj ali manj enako.

Če se slučajno odpravljate na dopust k našim sosedom, je pametno prenesti aplikacijo za pametne telefone Hrvaškega avto kluba (HAK), kjer so na enem mestu zbrane vse aktualne informacije v zvezi prometom. Aplikacije so na voljo za iPhone in Android sisteme, s klikom na povezavo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija