Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Intervju
WIZ - Hitro in enostavno zavarovanje avtomobila na spletu
Pred več kot letom dni je v Sloveniji zaživel nov produkt zavarovalnice Adriatic Slovenice, ki uporabnikom spleta omogoča enostavnejše zavarovanje avtomobilov. Wiz postaja med Slovenci čedalje bolj prepoznavna blagovna znamka, kar ugotavljajo tudi nekateri medijski in spletni strokovnjaki.
Peter Pirkovič AS
19. september 2013 | 14:26:47

Z Borom Glavićem, ki zastopa omenjeni produkt zavarovalnice AS, smo pred kratkim opravili krajši klepet in poskušali izvedeti kakšne prednosti za uporabnike prinaša Wiz. Med drugim pove, da smo Slovenci še vedno precej nagnjeni k tradicionalizmu, medtem ko je na Nizozemskem in Veliki Britaniji zavarovanje preko spleta prej pravilo kot izjema.

Na slovenskem trgu je spletni produkt Wiz, zavarovalnice AS, prisoten dobro leto dni. Kako dobro se je ta »prijel« med uporabniki?

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je produkt WIZ zavarovanje predstavila konec maja 2012, tako da smo na trgu prisotni že več kot leto dni. Z rezultati in prepoznavnostjo WIZ zavarovanja smo zelo zadovoljni. Povpraševanje je dobro, v tem obdobju pa so obiskovalci opravili že preko 100.000 informativnih izračunov.

Obenem prejemamo zelo pozitivne odzive velikega števila strank, ki ocenjujejo tak način prodaje zavarovanj za pomemben doprinos na slovenskem zavarovalnem trgu in prodajno pot, ki jim je "pisana na kožo". Številne nagrade, ki smo jih komaj v dobrem letu delovanja dosegli (finalisti v kategoriji rešitve za potrošnike na Areni poslovnih rešitev 2012, večkratna omemba v priročniku »Najboljše spletne prakse 2012, 2. mesto v kategoriji poslovne spletne strani WEBSI 2013) pričajo o tem, da se je WIZ odlično prijel in izkazal, ker nudi prijazno uporabniško izkušnjo.

V čemu je prednost spletnega zavarovanja od tistega klasičnega, ko se moramo srečevati z agenti na terenu ali domu, da sklenemo zavarovanje za avtomobil?

Zavarovalnica Adriatic Slovenica je z blagovno znamko WIZ prva ponudila povsem za splet pripravljeno in usmerjeno avtomobilsko zavarovanje. Gre za enostavno in razumljivo zavarovanje, ki poleg obveznega zavarovanja nudi tudi sklenitev t.i. polnega kaska, zavarovanja AO plus, nezgodnega zavarovanja za primer smrti, asistence. Namenjeno je ljudem, ki imajo zelo dinamičen življenjski slog, pretežno zelo jasne zahteve in pričakovanja. Tudi glede zavarovanja svojega jeklenega konjička si takšne stranke želijo celovito zavarovalno on-line storitev, ki jim transparentno, preprosto, hitro in tudi ob neobičajnih urah omogoča, da na enem mestu najdejo vse potrebne informacije ter opravijo sklenitev, vključno s plačilom, v samo nekaj minutah, takoj za tem pa na svoj e-naslov prejmejo zavarovalno polico. Organizatorji tekmovanja WEBSI 2013 so WIZ ocenili kot odlično zasnovano aplikacijo z uporabo vsebine in zelo jasno usmeritvijo, saj ponuja enostavno rešitev z umirjeno grafiko, ki komunicira toplino in prijaznost. 

Nam morda lahko razkrijete koliko lastnikov vozil se je v tem času že odločilo in zavarovanje sklenilo preko spleta, oziroma kakšen je delež v primerjavi s klasičnimi zavarovanji?

Natančnih številk med koledarskim letom žal ne objavljamo, lahko pa povemo, da smo z rezultati izjemno zadovoljni in so v okviru načrtovanih.

Kdo prednjači, moški, ženske, mladi, starejši?

Dve tretjini zavarovalcev predstavljajo moški, povprečna starost pa je okoli 40 let. Imamo pa tudi zavarovalce, ki so starejši od 90 let. 

Smo Slovenci v primerjavi z ostalimi prebivalci Evropske unije dobro osveščeni o uporabi takšnih produktov, ali se še vedno precej nagibamo k tradicionalnim oblikam zavarovanj?

V Sloveniji trenutno še prevladujejo klasične prodajne poti (zastopnik, obisk poslovalnice ali sklenitev na tehničnem servisu), vendar ne zaostajamo veliko za ostalimi evropskimi državami. Morda bi izpostavil le Nizozemsko in Veliko Britanijo, kjer spletno sklepanje zavarovanja predstavlja pravilo in ne izjemo. Verjamemo pa, da bo tudi v Sloveniji ta prodajni kanal pridobil vse večjo veljavo. 

Temeljno vprašanje vsakega spletnega uporabnika je, ali je plačevanje oziroma nakup preko spleta varno. Kako se vi pripravljate na takšna vprašanja in kako dobra je vaša zaščita?

To je še vedno najpogostejše zmotno prepričanje, s katerim se srečujemo. Celotno spletno mesto www.wiz.si je šifrirano s 128 bitnim ključem, kar pomeni, da je morebitna zloraba vnešenih podatkov praktično onemogočena. Plačilo poteka preko spletne strani ponudnika EON Megapos, ki skrbi za približno 70 % vseh opravljenih spletnih plačil v Sloveniji. Tudi plačilo poteka na šifrirani strani in Wiz oz. Adriatic Slovenica nimajo dostopa do podatkov o kreditnih karticah strank.

Vašo bazo avtomobilov smo večkrat preverili in ugotovili, da je tako rekoč popolna. V njej so vsi avtomobili, ki se ta trenutek vozijo na naših cestah. Pa vendar se lahko zgodi, da določenega modela lahko ni, ali pa podatki o avtomobilu preveč odstopajo. Kam se v takih primerih lahko obrnejo uporabniki?

V primeru, da na seznamu ni ustreznega vozila, strankam svetujemo klic na našo brezplačno številko 080 11 24 ali pa, da nam pišejo na info@wiz.si. Z našimi prijaznimi svetovalkami se bodo dogovorili o postopku sklenitve zavarovanja tudi za vozila, ki jih morebiti ni na seznamu.

Trenutno imate na voljo le avtomobilsko zavarovanje. Se v prihodnje obetajo nadgradnje (motocikli, tovornjaki in ostala vozila)?

Inovativnost nas spremlja vsak dan, zato že razmišljamo o novih produktih, ki bi jih lahko ponudili na spletnem trgu. Ker želimo zagotavljati kakovostno storitev, pa moramo vse načrtovane dopolnitve najprej dobro testirati, šele nato jih lahko ponudimo na trgu, zato v tem trenutku še ne moremo bolj natančno odgovoriti. 

Kako ocenjujete, da se bo razvijal vaš produkt v prihodnjih letih? Namreč, tekmeci ne spijo.

Konkurenca na trgu je dobra za vse - potrošnikom ponuja več izbire, nam pa možnosti, da se izboljšujemo. Prihod konkurence pa je za nas pomenil tudi potrditev našega dela in da je naša usmeritev v nove medije za prihodnost, pravilna. Kot prva spletna blagovna znamka zavarovanj bomo na WIZu še naprej stremeli k odlični uporabniški izkušnji in izboljševanju ter tudi dopolnjevanju svoje ponudbe.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Tole so super izvedli. Pohvale
20.9.2013 7:42:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija