Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Opazili smo
Oplov agresivni marketing že uničuje Chevrolet
Petega decembra so pri General Motorsu objavili novico, da se po koncu leta 2015 umikajo iz Evrope in da bodo prostor prepustili Oplu. Slednji niso čakali prav dolgo, da bodo zasedli njihov položaj. V manj kot dvajsetih dneh po objavi odločitve vrhovnih šefov, z oglasi že pozivajo kupce Chevroletov naj jih zamenjajo za Opel.
Peter Pirkovič Opel
23. december 2013 | 10:05:05

Oplov oglaševalski pristop je v Sloveniji (kot tudi drugod po Evropi) precej agresiven, opazni so tako rekoč na vsakem koraku. Jasno, časi so taki, da si vsak od proizvajalcev poskuša zagotoviti svoj del pogače. A pri zadnjih so Oplovci šli vendarle malce čez rob. In ja, to ni solo akcija, pač pa so podobno akcijo zagnali tudi povečini evropskih držav. 

Konec koncev Chevroletu oziroma trgovcem ostajajo še dve polni leti do dokončnega prenehanja delovanja, s takšnim Oplovim pristopom pa jim bodo omogočili umiranje na obroke. Oglaševalska kampanija kot je ta, bo nedvomno pripomogla k dejstvu, da bodo Chevroletovi prodajni saloni popolnoma prazni v roku nekaj tednov, prodaja Chevroletovih avtomobilov pa bi se lahko v kratkem približala ničli. Kljub bridkemu slovesu Američanov, ki gredo srečo iskati na Kitajsko, ima Chevrolet v svoji ponudbi nekaj zanimivih avtomobilov (Trax, Orlando, Cruze), ki jih bo do konca leta 2015 prodajal, kot da se ni nič zgodilo. In vse skupaj se bo, domnevamo, odvijalo po znanem scenariju. Bolj se bo bližal datum zaključka, večji bodo popusti na vozila, a kakšen bo izplen, je težko napovedovati. Mogoče pa je zdaj pravi čas za nakup Chevroleta, nenazadnje kupcem obljubljajo, da bodo dobavljali rezervne dele do leta 2025.

Tako pomembne odločitve, kot so jo sprejeli pri General Motorsu, za seboj potegnejo številne dolgotrajne procese. V zadnjih dneh smo imeli priložnost govoriti z nekaj pomembnimi predstavniki Chevroleta v Evropi, a tudi oni sami ne vedo kaj točno se bo dogajalo v prihodnjih dveh letih, zato nas toliko bolj preseneča dejstvo, da so se pri Oplu že po nekaj dneh postavili v vlogo eksekutorja, čeprav tudi sami niso v najboljši kondiciji. Ob tem oglasu smo imeli občutek, da je to nekakšna solistična akcija Oplovcev, ki ni bila povsem usklajena na najvišji ravni. No, mogoče se motimo. Karma je lahko tudi precej neprijetna reč.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija