Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Opel: 25 do 30 odstotkov je izvoza
Oplovi slovenski predstavniki so na posebni tiskovni konferenci pogledali v leto 2013, napovedali dogajanje pri njih v letu, ki je pred nami in poudarili, da je v statistiki prodanih avtomobilov kar nekaj odstopanj.
Peter Pirkovič Opel
9. januar 2014 | 8:58:30

General Motors aprila potrdil dolgoročni plan Drive 2022! novega vodstva z dr. Karl-Thomas Neumannom na čelu, je svojo neomajno zavezanost znamki Opel potrdil tudi z močno finančno injekcijo v višini štiri milijarde evrov v nove produkte in dve milijardi evrov v finančne storitve. Opel tako namerava že do leta 2016 predstaviti 23 novih modelov in 13 novih pogonskih agregatov, zaposlil pa je že 350 novih inženirjev. Lani so del tega plana na modelski strani uresničevali Adam (prodanih je bilo zgolj 36 primerkov), Cascada in Insignia, motorno paleto pa sta obogatila povsem novi 1.6-litrski turbo bencinski ter turbo dizelski motor, ki ju proizvajajo v Oplovi tovarni v Monoštru.

Po prodajnih statistikah so pri Oplu prepričani, da je dokaj stabilna znamka, saj so na evropskem trgu osebnih vozil leto 2013 zaključili kot tretja najmočnejša znamka s 5,61-odstotnim tržnim deležem, medtem ko so v Sloveniji, glede na uradne statistične podatke na trgu osebnih vozil, zabeležili tržni delež 6,58 odstotkov. Torej, pri nas so prodali nekaj več kot 3600 avtomobilov, kar v statistiki pomeni 0,3 odstotka celotne evropske prodaje. Izvozili niso nobenega avtomobila, zato ne sodelujejo pri umetnem napihovanju slovenske statistike. Lani se je po uradni statistiki prodalo nekaj več kot 57 tisoč avtomobilov, a realno se na naših cestah vozi manj kot 35 tisoč novih avtomobilov. Kolikšen je natančen podatek, ne morejo napovedati, saj zaradi takšnih in drugačnih okoliščin ne morejo dostopati do podatkov o nekajdnevnih registracijah. Zato so prepričani, da je uradna statistika prenapihnjena za 25-30 odstotkov.

Da bi lahko natančno merili ugled znamke Opel in njeno spreminjanje, je bila lani v Sloveniji izvedena raziskava o blagovni znamki. V anketi je sodelovalo 700 ljudi. Pokazala je, da je Opel med prvimi tremi izbirami slovenskega kupca, ko se odloča za nakup vozila. Rezultati tudi kažejo, da je Opel druga najpogostejša prva želja, primerjava med izvedeno raziskavo marca in novembra pa celo kaže na trend rasti, kar je zagotovo tudi posledica številnih marketinških in sponzorskih aktivnosti, ki so bile izvedene tekom leta.

In kaj nas čaka v letu 2014 pri Oplu? Že februarja bo predstavljena nova Meriva, sledila pa bo napovedana vpeljava novih motorjev pri različnih modelih - 1.6 CDTI Ecotec dizelskega motorja z največjo močjo 100 kW (136 KM), ki smo ga že videli v Zafiri Tourer in povsem novega 1.0 SIDI Turbo motorja največje moči 85 kW (115 KM), ki bo najprej poganjal Adama. Precej poudarka pa bo še naprej namenjenega paleti modelov na plinski pogon (LPG), kajti čedalje več njihovih kupcev se odloča prav za nov alternativni način pogona. Povedali, da je ob vsej zalogi, ki imajo sedaj trgovci, več kot 10 odstotkov vozil na plin.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija