Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novo Mesto: Carlos Ghosn se je pred novo proizvodno halo pripeljal v novem Twingu
Veliki Renaultov Big Boss, ki danes vodi enega največjih avtomobilskih koncernov na svetu, je skupaj s slovensko premierko otvoril novo proizvodno linij v Revozovi tovarni v Novem Mestu.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
7. maj 2014 | 19:04:22

Seveda, za Revoz in slovenskega zastopnika Renaultov je to bil precej velik in zelo pomemben obisk, medtem ko novinarji kaj bistveno novega nismo izvedeli. Carlos Ghosn je na novinarski konferenci sicer deloval precej v prijetnem duhu, a na vprašanja odgovarja diplomatsko. Velikokrat je povedal, da je izjemno zadovoljen z našo državo (kakopak, zagotovili smo mu nekaj denarja), z delom vseh v Revozu in njihovih dobaviteljev, priznal je, da veliko stavi na novinarska mnenja, saj so tisti prvi pokazatelj ali bo določen avto uspešen ali ne (Twingovi prvi odzivi sedme sile so dobri). 

Na naše vprašanje ali se bo Twingo širil kot družina, v stilu Fiata 500, je odgovoril, da ni v načrtu širjenja palete, pač zgolj širitev na nove trge, kjer pa Twingo nikakor ne bo zamenjal logotipa znamke, kot so to storili pri Daciji. A kam si želijo, ni želel razkriti. Projekt Edison jasno vključuje tudi Smartov model, o katerem niso želeli govoriti, ko smo jih povprašali kako velika bo cenovna razlika med modeloma. Namreč, cena Twinga še vedno ostaja velika skrivnost. 

Prodaja Twinga se v Sloveniji začne sredi septembra, prvi pokazatelj kako uspešen bodo videli šele ob koncu prihodnjega leta. V novomeško tovarno so vložili vsega skupaj 450 milijonov evrov, na tem projektu dela preko 1100 zaposlenih in dodatno 5000 delavcev pri dobaviteljih, letna zmogljivost te tovarne znaša 220 tisoč vozil, kar predstavlja 10 odstotkov celotne Renaultove proizvodnje.

Ob tej priložnosti smo Carlosa Ghosna vprašali še o morebitnem razmišljanju, da bi se v tej tovarni v bodoče sestavljal tudi kakšen od Nissanovih modelov, a je povedal, da o tem ne razmišljajo, čeprav nikoli ne reci nikoli. Prav tako je še enkrat potrdil, da znamke Datsun ne v Evropo ne bo.

In še zanimivost. Renault šef je Slovenijo z prispel danes zjutraj s svojim privatnim letalom, od Brnika dalje pa se je do Novega Mesta pripeljal v Renaultu Latitude 3.0 dCi V6. Na njegovo eksplicitno željo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
mk2
Držim pesti, da se bo dobro prodajal.
8.5.2014 7:07:59
klemens
Prodajal se bo, kot bodo kupci odločili. V kolikor Renaultovci ne bodo znali tržiti, je pa njihov problem.
8.5.2014 11:54:52
shark911
Ahh,ne vem kaj težijo Renaultovci s tem novim Twingom,kot bi bila to novica stoletja...gre pa v resnici samo še za en majhen (pre)drag avto! Prava novica bi bila,če bi začeli izdelovati električno različico...
8.5.2014 12:19:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija