Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
S Toyoto Auris od Ljubljane do Dolenjskih toplic s povprečno porabo 2,7 litra
To je bil najboljši rezultat, ki ga je dosegel novinarski kolega na 70 kilometrski poti iz prestolnice proti osrčju Dolenjske.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
23. maj 2014 | 14:31:37

Namen predstavnikov Toyote je bilo pokazati in dokazati, da so njihovi hibridni avtomobili vredni zaupanja in nakupa. Nenazadnje, prodaja hibridnih Aurisov predstavlja že okrog 20 odstotkov celotne prodaje, kar pove, da gredo Toyotine smernice v pravo smer in tam kamor si najbolj želijo. Seveda, je potrebno poudariti, da je šlo pri tem preskusu za tekmovanje med novinarji in nekateri so zadevo vzeli precej resno. Midva, s kolegom iz časopisne hiše Dnevnik, k tekmovanju pristopila malenkost drugače. Z Aurisom hibrid, ki ima ožja kolesa in še nekaj drugih dodatkov, sva se peljala na način kot bi se vsak običajen voznik. Del avtoceste do Ivančne Gorice sva prevozila po omejitvah, po regionalni cesti preko Muljave do Dolenjskih pa tako kot velevajo prometni znaki. In rezultat? Povprečje na računalniku je pokazalo 3,9 litra. Torej, za dober liter sva odstopala od vseh tistih, ki so tekmovanje vzeli nekoliko bolj resno, in pri zunanji temperaturi več kot 25 stopinj, po vsej verjetnosti izklopili delovanje klimatske naprave.

Hibridni Auris HSD ima tako kot Prius, vgrajen 1,8-litrski VVT-i bencinski motor s 73 kW (99 KM) in dodatno elektromotor z največjo močjo 60 kW (82 KM). Višina stroška na prevožen kilometer naj bi bila 30 centov, medtem ko cena tega modela v osnovi znaša 21.650 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija