Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Ogledali smo si Hitre in drzne 7
Veliko akcije, razbijanja, vročih deklet in sentimentalen zaključek
Naj večja filmska franšiza studia Universal Pictures, katere začetki segajo v leto 2001, je včeraj končno postregla z težko pričakovanim sedmim delom. Film je daleč proč od oskarjev, kot to napoveduje Vin Diesel, a bo brez dvoma potešil širok krog ljubiteljev avtomobilske akcije.
Peter Pirkovič FF
2. april 2015 | 13:14:52

Američani so leta 2002 nehote ustvarili film, ki jim zadnja leta prinaša ogromno denarja in zato tudi po sedmem delu še ni videti konca. A da malce osvežimo spomin, velja zapisati nekaj stavkov o vsebini sedmega dela. Po porazu kriminalca Owena Shawa se drzna dirkaška ekipa z Dominicom Torettom na čelu lahko vrne v ZDA, kjer jih pričaka povsem običajno družinsko življenje. Žal pa idila ne traja prav dolgo, saj jih hitro dohitijo londonski grehi iz šestega dela, v obliki krvi željnega Owenovega brata Iana (Jason Statham), ki ga žene neustavljiva želja po maščevanju. Slednji svoj morilski pohod prične v Tokiu, kjer je njegova prva tarča Han, nato pa nadaljuje z lovom na preostale člane dirkaške druščine. Dominic mora sedaj prepričati svoje prijatelje, da se odpravijo na še zadnjo vožnjo, zaustavijo Iana in tako obvarujejo svojo družino.

Dolgopričakovani film postreže z veliko akcije, razbijanj, s precej manj poudarka na uveljavljene dirkaške in prestižne avtomobile. Še največ kadrov namenijo ultra dragemu Lykanu Hypersport, vmes se na kratko znajde Audi R8 (šefom pri Audiju scena zagotovo ne bo všeč), tu je tudi Maserati Ghibli, Subaru Impreza WRX Sti, Nissan GT-R, Aston Martin DB9, Bugatti Veyron, Ferrari 458 Italia, nekaj Mercedesov S in G ter seveda ameriških mišičnjakov (Plymouth Barracuda, Dodge Charger, Dodge Challenger SRT-8). In skoraj vsi našteti imajo v realnosti vgrajene samodejne menjalnike, a ustvarjalci filma nas tudi po sedmem delu želijo prepričati, da se s samodejnimi menjalniki lahko rokuje tako kot z ročnimi. Ja, v Ameriki je vse mogoče. Akcije, ki bodo gledalce še kako pritegnile, imajo veliko vsebnost znanstvene fantastike in domišljije. Avtomobili letijo po zraku, poletijo iz stavbe v stavbo v Abu Dhabiju, med seboj izvajajo čelne trke, brez, da bi se kdo resno poškodoval, in še bi lahko naštevali. Ja, to je Hollywood in James Wan ve kako se tem stvarem streže. 

Igralska zasedba za take vrste film ne bi mogla biti boljša. Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Ludacris, Lucas Black, Jason Statham, Elsa Pataky in Kurt Russell. Seveda, si bo večina gledalcev v naslednjih tednih  in mesecih film ogledala zaradi tragično preminulega Paula Walkerja, ki je svojo vlogo dobro odigral, ob koncu pa mu namenjajo pričakovano lep zaključek, kjer bo marsikdo potočil kakšno solzico. Omeniti velja še vedno izjemnega Jasona Stathama, ki so mu akcije pisane na kožo, pozabili niso niti na humor, ki ga je na svoja ramena prevzel temnopolti Tyres Gibson, še najmanj pa sta s svojo igro navdušila Vin Diesel in Dwayne Johnson. Slednjemu so mu namenili precej manj vloge kot v šestem delu.

Seveda, vsake oči imajo svojega malarja, zato bo vsak sam pri sebi naredil svoj zaključek ali mu je bil film zlezel pod kožo ali pač ne. Vsekakor priporočamo ogled. Naša ocena: 6 / 10.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija