Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Citroenova karavana družinskih vozil
Za vsakogar nekaj
Enoprostorci in njim podobna vozila povečini postajajo statusni simbol družin, ki v njih iščejo prostornost, funkcionalnost, udobje in napredne tehnologije. Mi smo pred nekaj dnevi na kratek izlet zapeljali pet Citroenovih modelov in se znova prepričali o njihovih karakterjih.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
28. september 2015 | 13:07:36

Pri Citroenu povedo, da njihovi kupci teh vozil v prodajne salone vstopajo s štirimi ključnimi pričakovanji. Najprej jih zanima razmerje med zunanjimi dimenzijami in notranjostjo, pomembno je, da dobro nadzorujejo dogajanje okrog avtomobila, k odločitvi svoje doda tudi oblika in nenazadnje se ti prepričajo tudi o obliki. A v praksi to izgleda še nekoliko drugače. Družine v salone prihajajo tudi z otroškimi vozički, da bi se na licu mesta prepričali kako velik je prtljažni prostor.

A pojdimo lepo po vrsti. Med malimi enoprostorci se pod Citroenovo znamko predstavlja C3 Picasso, ki ni več rosno mlad, a vseeno ima svoj krog kupcev. V letu 2013 so zabeležili 158 kupcev, lani 144, letos do avgusta pa 87. Na prvi pogled prepričuje z majhnimi dimenzijami in prostorno potniško kabino, na cesti ga odlikuje precej uglajeno podvozje in vzmetenje, vozniku pa bo nedvomno všeč, da ima v svojem vozilu vgrajeno navigacijo, kamero za vzvratno vožnjo in po potrebi usnjene sedeže ter zadnjo klop. Čeprav v segmentu ni na prvem mestu, ima s pomočjo vzdolžno premične zadnje klopi največji prtljažnik, ki meri najmanj 385 litrov in ga je možno povečati na 1506 litrov. Kupcem sta na voljo dva motorja. 74-kilovatni dizel in 81-kilovatni bencinski motor. S paketom opreme Seduction, ki je najbolj priljubljen med kupci, je C3 Picasso na voljo za 12.990€ oziroma 14.100€.

4,15 metra dolg C4 Cactus je nekakšen križanec, po katerem se zanima širok krog ljudi. Po večini so to mlajši kupci oziroma družine z enim odraslim otrokom. Samo v letošnjem letu so na ceste poslali 126 primerkov. V prvi vrsti pri njem glavno vlogo igra zunanji dizajn, šele na to prihajajo v ospredje 358-litrski prtljažnik, mehko vzmetenje, nizki stroški vzdrževanja, osrednji zaslon na dotik in nekaj uporabnih asistenčnih sistemov, kot so parkirni asistent in kamera za vzvratno vožnjo. Ne gre niti brez doplačljivih Airbumpov, se pa bodo morali nekoliko bolj potruditi pri menjalnikih. Na ceniku so trije motorji. 1,2-litrski bencinar je na voljo s 60 kilovati oziroma 81 kilovati, mi pa smo tokrat na kratko vozili dizelsko gnanega Cactusa z 81 kilovati, v kombinaciji ročnim petstopenjskim menjalnikom, ki z opremo Shine, kakršen je bil testni avto, ni najbolj poceni. Takšen je z vsemi dodatki preko 18 tisočakov. So pa zato pri Citroenu ustvarili posebno serijo Gospodič in Gospodična, ki sta na voljo z bogato opremo Shine, samo v črni oziroma beli zunanji barvi, v kombinaciji z rdečimi vzvratnimi ogledali ter dodatno 17-palčnimi platišči. Cena teh dveh je enaka in sicer 13.990€.

Večje družine bodo nedvomno prišle na račun ob izbiri C4 Picassa in njegovega podaljšanega brata z oznako Grand. Ta dva prepričata najbolj s prostornostjo in funkcionalnostjo potniške kabine. Ne gre brez številnih predalov in odlagalnih mest, osrednjega zaslona na dotik, posebnih mizic na hrbtišču sprednjih sedežev, pri 11 centimetrov daljšemu Grand C4 Picassu je možnost izbire dodatnih dveh sedežev, kar posledično vpliva tudi na velikost prtljažnega prostora. Pri klasičnemu C4 Piccasu je na voljo 537 litrov, z vzdolžnim pomikom zadnje klopi pa je prostor možno povečati do 630 litrov, medtem ko je pri Grandu prostora za 640 litrov. Potrebno je dodati še dejstvo, da je sprednji sedež mogoče preklopiti in ustvariti za 2,75 metra dolžine tovornega prostora. Za oba so na voljo 88 in 110-kilovatni dizel ter 96 kilovatni turbo bencinar, dodatno pa ima C4 Picasso na voljo 74-kilovatni dizel, veliki Grand Picasso pa še 121-kilovatni THP bencinski motor. Tako pri enem kot pri drugem so možni tudi nekoliko bolj prestižni dodatki v obliki usnja, masažnih sedežev, multimedije na zadnjih sedežih, a v realnosti največ pozornosti pobere paket Seduction z vključeno klimatsko napravo, sistemom za pomoč pri parkiranju in 7-palčnim zaslonom. Cena za C4 Picasso v tem primeru znaša 17.990€, pri Grand C4 Picassu pa 19.990€. In še to. Če ste lastnik Picassa, velja zaviti v prodajni salon Citroena in preveriti posebne popuste ob zamenjavi staro za novo. 

Paradni konj Citroenove palete enoprostorskih vozil ostaja Berlingo. Slednji ima med kupci še vedno tako zelo močan imidž, da mu konkurenca ne seže do kolen. Samo letos so jih prodali že 310, medtem ko je cenovno enak Peugeot Partner našel komaj 79 kupcev. Zelo preprosto. Berlingo je praktičen in uporaben avtomobil z obliko, ki ne izstopa. S 4,38 metra dolžine ima v notranjosti 5 ali 7 sedežev (zadnji trije v drugi vrsti so odstranljivi), medtem ko prtljažnik skriva od 645 do 3000 litrov uporabnega prostora. Posebnost Berlinga v prenovljeni podobi je še dvižno zadnje steklo, kamera za vzvratno vožnjo, sistem za samodejno zaviranje v sili, 7-palčni zaslon na dotik in pri terenski različici še Grip Control za lažjo vožnjo po terenu ali snegu ter sistem za lažje speljevanje v klancu. Berlingo ima na voljo dva bencinska 1,6-litrska motorja z 72 in 88 kilovati, a veliko več povpraševanja je po dizelski ponudbi. Na voljo so 1,6-litrski HDI s 55 kW, 74 kW in 88 kW, kjer prevladuje prav 74-kilovatna verzija s paketom opreme Feel, ki nosi ceno 14.999€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija