Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Mercedes-Benz Star Experience
Izbrane zvezde na enem mestu
Center Varne vožnje na Vranskem konec tega tedna gosti kar nekaj dobro opremljenih in zmogljivih primerkov iz Mercedesove prodajne palete. V osnovi je dogodek in karavana vozil namenjena lastnikom teh vozil in potencialnim kupcem.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
6. november 2015 | 14:19:21

Za kratek čas smo tudi mi imeli možnost preskusa teh vozil, v spremstvu številnih inštruktorjev, ki so nam pokazali kaj vse na primer zmorejo njihovi terenci. Na žalost nismo okusili vožnje po pravem terenu, ki je le streljaj od omenjenega centra, smo pa zato iz sovoznikovega sedeža preverili kako se z umetnim vzponom in spustom spopadeta legendarni mišičnjak G, ki kar noče v pokoj, in GLE 350d. Legenda ima na voljo tri mehanske zapore diferenciala, medtem ko ima GLE številne kamere in sistem 4ETS. Pri slednjem gre samodejno delujoč sistem, ki lahko z zaviranjem prepreči enostransko vrtenje pogonskih koles na mestu pri speljevanju in pospeševanju ter kratkoročno obojestransko vrtenje pogonskih koles pri vožnji skozi ovinek v določenih hitrostnih območjih. 

Sledilo je nekaj kratkih krogov z najhitrejšimi predstavniki, kot sta CLA 45 AMG Shooting Brake in GLA 45, ki ju žene dvolitrski bencinski turbo motor z 265 kilovati moči, v kombinaciji s štirikolesnim pogonom, obenem pa niso pozabili niti razreda C450 AMG in dva dizelsko gnana CLA Shooting Brakea. In za konec še srečanje z največjimi. Dva primerka GLE Coupe 350d in 400d, GLC 220d in vrhunski GLE 63 AMG S s 5,5-litrskim V8 s 430 kilovati in s ceno 166 tisoč evrov.

Omenjena karavana Mercedesov je preteklih tednih že gostovala v Avstriji, na Madžarskem, Hrvaški in Srbiji, njihova pot pa se v Sloveniji še ne zaključuje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija