Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kitajska proti Evropi
V okviru lansiranja pnevmatik Aeolus smo se pogovarjali z gospodom Černevom, vodjo evropske podružnice.
Artur Švarc
25. avgust 2015 | 19:33:48

Aeolus gradi svojo prisotnost v Evropi in pridobljeni certifikat TÜV SÜD je znak, da ste zelo resen igralec na trgu. Kako vidite vaš tržni delež čez 10 let?

Glede na to, kako gradimo imidž kakovosti blagovne znamke in glede na velikost investicij, ki jih bomo vložili v trg v naslednjih letih, je naš strateški načrt imeti vsaj enak tržni delež kot glavne evropske konkurenčne blagovne znamke vrhunske kakovosti, z jasnim poudarkom na t.i. sekundarnih evropskih blagovnih znamkah. Za dosego teh visokokakovostnih ciljev bo TÜV SÜD  testiral vse, tako letne kot zimske, proizvode iz serije ACE2.

Kakšni so vaši načrti v Evropi in Sloveniji?

Naš načrt za pnevmatike PCR v Evropi in Sloveniji vsebuje pripravo razvoja maloprodaje skupaj z našimi uvozniki. Na ta način bomo podprli visok ugled blagovnih znamk in izdelkov družbe Aeolus in hkrati s konstantnim zagotavljanjem visokokakovostnih izdelkov, ki se razlikujejo od množičnih kitajskih blagovnih znamk, dokazali, da se pnevmatike Aeolus razlikujejo od drugih.

To so pnevmatike visoke kakovosti, na katere se kupec lahko zanese glede varnosti, udobja in zmogljivosti.

Vaša krovna družba kupuje Pirelli. Ali lahko v prihodnosti pričakujemo italijanski know-how v Aeolusovih proizvodih?

Tega, žal, trenutno ne moremo komentirati.

Kdo so vaši neposredni konkurenti v segmentu trga?

Naši neposredni konkurenti na trgu so glavne evropske znamke kot so Michelin, Goodyear, Bridgestone in Continental Group. Za pravo konkurenco smatramo samo tiste, ki imajo podobno raven kakovosti kot mi in verjemite mi, mnogi so daleč stran – sploh glede na rezultate certificiranja TÜV SÜD - vendar prepuščamo našim kupcem, da to sami odkrijejo.

Nam lahko poveste kaj o marketinških aktivnostih družbe Aeolus?

Naše trženje in komuniciranje sta najvišje evropske kakovosti. Komuniciranje blagovne znamke Aeolus je kombinirano s komuniciranjem panoge s strani naših partnerjev. V sodelovanju in koordinaciji z nacionalnim uvoznikom namreč korak za korakom izvajamo praktična orodja - na primer naše zavarovanje pnevmatik - in ukrepe, kot so testiranja pnevmatik, usposabljanja in delavnice. Poleg tega nudimo našim uvoznikom in trgovcem na drobno odličen »merchandising« program. Najboljši od vsega pa je naš trgovinski sistem za partnerje, Service Partner Shop System, s fleksibilnimi elementi za vsako velikost, ki deluje kot »trgovina v trgovini«!

Kako bi primerjali pnevmatike Aeolus v primerjavi z drugimi kitajskimi pnevmatikami?

Pnevmatik Aeolus ne moremo preprosto primerjati z drugimi kitajskimi pnevmatikami. Naj razložim. Obstaja mnogo kitajskih znamk tipično kitajske kakovosti – to vsi vemo! A vendar je Aeolus Tyres kitajska družba, s tovarnami na Kitajskem, ki izdeluje pnevmatike ultra visoke in visoke zmogljivosti na Kitajskem – in to je točka razlikovanja družbe Aeolus od drugih proizvajalcev, ne le tistih iz Kitajske! O naši najboljši praksi veliko povejo pnevmatike Aeolus TBR, ki imajo za sabo petdesetletno zgodbo o uspehu - in temu sledimo tudi s pnevmatikami PCR!

Čas je, da našim partnerjem in strankam pokažemo, kakšna je ta razlika.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija