Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Država naročila prometnim policistom: ropajte državljanje
Policijski sindikat Slovenije je razkril, da vlada in ministrstvo pritiskata na prometno policijo, da začne pisati kazni.
Uredništvo
21. januar 2016 | 14:01:43

Tako naj bi včeraj potekali sestanki z vodji enot in njihovimi pomočniki, zadolženimi za prometno varnost. Ti so prejeli navodila, da morajo na področju izvajanja prometne varnosti v delovne naloge policistov, odrejati konkretne naloge, na podlagi katerih je potrebno ukrepati zoper vse kršitelje cestno prometnih prekrškov. V primeru, da policisti ne bodo ukrepali, bodo na teren napoteni vodje in njihovi pomočniki, ki bodo zaznavali kršitve in jih sporočali policistom, ki bodo zoper slednje morali ukrepati. V kolikor tudi v tem primeru policisti ne bi ukrepali, bi vodje zoper policiste morali uvajati disciplinske postopke.

Dejstvo je, da policija zaradi nerešenih finančnih situacij, stavka že od lani novembra. Tako je bilo v prvih 40 dneh stavke izrečenih za 4,5 milijona evrov kazni manj kot leto poprej. Vodstvo policije trdi, da je zaradi stavke poslabšana tudi prometna varnost, kar pa statistika zanika.

Težava je projekcija, da zna do konca leta ob nadaljevanju stavke, zmanjkati kar 60 milijonov evrov, kar pa je seveda za požrešno državo že alarmantna številka.

Pri sindikatu so še zapisali: »Če boste v prihodnjih dneh naleteli na radarje Policije ali podobne akcije, boste zato, ker Vlada potrebuje denar, ki ga drugače kot iz žepov državljanov, ne zna pridobiti. Ne glede na vse pritiske bomo stavkajoči policisti »inkasantstvo« še naprej poskušali preprečevati, saj po našem mnenju to nikakor ne more biti nujna in verjetno tudi ne redna policijska naloga. Zato potrebujemo tudi odločno podporo javnosti, saj je to kot kaže edini način, da se vodilni možje aktualne Vlade vsaj malo zdramijo in premaknejo. S tem namenom o nameravanih ukrepih Vlade in vodstva Policije tudi seznanjamo javnost.«

Sindikat prav tako sporoča: »Čeprav pravijo, da ne jamrajo, pa rešitve iščejo izjemno dolgo. Tako dolgo, da so očitno že pozabili, da so rešitve sploh kdaj začeli iskati. Predstavljate si, da ste na 113 poklicali na pomoč policiste, ker imate v hiši vlomilce. Ker policistov v pričakovanem času še vedno ni, pokličete ponovno, nakar prejmete odgovor, da Policija še išče rešitve (!?).

Stavka zaposlenih v Policiji in MNZ je legitimna in zakonita. Če bo Vlada s tako intenzivnostjo še naprej iskala rešitve tudi v primeru policijske stavke, se bojimo, da se bo stavka policistov zaključila šele v mandatu naslednje Vlade.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
kimikaze
Zmanjkuje dinarčkov, pa ne samo za policiste. Ni uspešnega gospodarstva, ni države, tako preprosto je to. Par uspešnih firm ne more gor držat cele države. Policisti in vsi ostali pa se lahko na triglav postavijo, pa ne bo denarja, ker ga enostavno ne more biti. Pa ne samo zato ker kradejo, to na koncu sploh ni tak problem kot zmotno mislijo mnogi če je država dejansko uspešna, pač pa predvsem zato, ker nimamo umsko sposobnih ljudi, ljudi z vizijo in vsaj malo moralne odgovornosti. Ti stari prdci v parlamentu, ki bi ga že davno trebalo razpustiti, če bi bil narod vsaj malo normalen, pa že leta in leta prhnijo in čakajo na pokoj.
21.1.2016 14:28:24
aichi
tole s Slovenijo se ne bo dobro končalo
21.1.2016 14:49:05
Jon
Vsem policistom...ne samo prometnim...
21.1.2016 15:04:14
Jon
Js mislim da tole vodi samo se v konec...skifom se bo pocasi snelo...
21.1.2016 17:35:22
mk2
Kakor izgleda je tale stavka policistov koristna za državljane; več denarja nam ostane (je pa res, da bodo še malo davkov dvignili pa bo, a ne Miro, Dušan & Co.??)
21.1.2016 17:39:07
DasAuto
manj kazni, manj nesreč pa še jim ni prav. in potem naj še kdo reče, da so vse kazni zgolj zaradi varnosti in ne zaradi polnjenja proračuna.
21.1.2016 18:05:25

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija