Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Kaos
Kaotični BTC
Pravijo, da je pretirano visenje v nakupovalnih centrih znak praznega življenja – ljubljanski BTC kaže tudi na praznino v specifičnem delu telesa voznikov.
Artur Švarc Parkiranje Mentalnih Invalidov
5. december 2016 | 13:34:21

Skratka, je veseli (nori) december in ljudje, ki še imajo službe in denar, le tega očitno morajo nekje pustiti za nekaj trenutkov materialnega zadovoljstva.

A ker je bil ljubljanski BTC že od nekdaj malce čudno sestavljen in ob konicah definitivno zmanjka parkirnih mest, sploh tistih, ki so »v trgovini«, ljudje pač avtomobile puščajo kjer pač pade, četudi sredi pločnika, ceste, na mestih za invalide ali dobsedno na vratih trgovine. A to je še nekako šlo, ko je tudi promet tekel normalno, nakar...

Nakar se je našla pametna buča in rekla, dajmo spremenit prometni režim v enosmerne ceste in bo več reda. Ta Zweistein je za svoje remek delo zagotovo dobil kar lepo vsoto denarcev, na drugi strani pa je bila to še ena tipična ad hoc poteza, ki jih pri nas ne manjka, brez da bi opravili kake analize in projekcije. Skratka, odkar so pred kratkim v BTC mimo najbolj obiskanih hal ceste spremenili v enosmerne, drugi pas pa namenili pešcem in kolesarjem, je kaos popoln.

Avtomobili so parkirani na kolesarski stezi in pločniku, medtem ko se ti pešci po drugi strani veselo sprehajajo pred avtomobilom. Tudi tisti, ki samo nekoga odložijo v trgovini, potem z vklopljenimi smerniki stojio sredi voznega pasu in ustvarjajo kaos.

Vrhunec cele zgodbe pa je seveda vožnja v te novonastale enosmerne ulice, ki so ponekod prav katastrofalno slabo označene. A to ne pomeni le, da vsak deseti voznik (ali voznica) pri kozmetični trgovini ne zavije v napačno ulico, oznake na tleh in to, da je nekaj drugače, jim ne pomagajo. Zmeda je popolna. Celo ko vozniku razložiš, da je v enosmerni ulici, večinoma išče izgovore in opravičila, a pelje naprej (!). Priložnost za državne inkasante je tu več kot na mestu in v visoki koncentraciji.

Tako vam v BTC ostane le, da ste tisti majhen procent voznikov, ki pazi na vse preostale, ob vsem skupaj pa se lahko vsaj malce zabavate in nasmihate človeški neumnost in zares brezbrižnemu prometu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
BigBoss
Zakaj skrivate tablice napačno parkiranih vozil, medtem ko so tablice pravilno parkiranih lepo vidne. Moralo bi biti ravno obratno!
5.12.2016 14:29:15
IcEmAn
Je registrska belega XC90 slučajno IR (al IK) na koncu?
6.12.2016 17:05:01
aichi
Zakaj?
6.12.2016 19:14:05

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija