Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Napoved
Priprave na avtomobilski salon so v polnem teku
Danes so predstavniki združenja uvoznikov avtomobilov in Gospodarskega razstavišča na kratko predstavili ključne informacije, ki zadevajo prihajajoči 24.avtomobilski salon v Sloveniji.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
13. januar 2017 | 18:50:22

Kot smo že pisali v lanskem letu, bo v Ljubljani konec marca, po desetletnem premoru, znova organiziran avtomobilski salon in sicer 24. po vrsti. Namreč, večina uvoznikov, ki soorganizira omenjeni dogodek, je prepričanih, da je po letih negotovosti zdaj že nastopil čas vidne rasti, zato je prav, da avtomobilisti pokažejo svoje izdelke. Ob tem je potrebno omeniti, da vendarle vsi ne bodo prisotni, saj je za nekatere to preprosto prevelik finančni vložek, nekateri drugi v tem ne vidijo prave promocije. Za zdaj so svojo udeležbo dokončno odpovedali pri BMW-ju, Kiji in Volvu, pri Mitsubishiju ter Hondi se na dogodek sploh niso prijavili, medtem ko pri Fiatu, Alfi Romeo in Maseratiju še razmišljajo o udeležbi.

V pogovoru z odgovornimi, tako na eni in drugi strani, je bilo slišati, da dogodek tudi brez nekaterih udeležencev bo in da stroja, ki so ga zagnali zdaj več ne morejo več ustaviti. Če se avtomobilski salon prijel, potem to pomeni, da bodo uvozniki svoje izdelke slovenski javnosti predstavljali vsaki dve leti, izmenično s salonom v Zagrebu. A to so za zdaj dolgoročne želje, ki jih bo lažje komentirati po koncu marčevskega salona.

“Salon bomo izpeljali takoj po sejmu Dom, zato nam bodo na voljo dodatne razstavne površine v montažnih dvoranah. Odločitvi za avto salon pri nas je botrovala tudi odlična izkušnja organizatorjev iz Zagreba, kjer je salon lani spomladi privabil 100 tisoč obiskovalcev.  Načrtujemo, da bomo zadnje trende avtomobilske industrije predstavili na 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin. Prodaja avtomobilov v Sloveniji raste že zadnji dve leti, kar je odlično tudi za slovensko gospodarstvo. Organizatorji smo si enotni v tem, da si ljudje želijo videti nove avtomobile, da moramo zanje pripraviti zanimivo predstavitev, jim pokazati novosti tukaj, v Ljubljani, terminsko takoj za salonom v Ženevi,” pove Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča.

Ker bo prireditev za javnost potekala od ponedeljka 27.marca do nedelje 2.aprila organizatorji pričakujejo obisk okrog osemdeset tisoč ljudi, okrog 10-12 tisoč dnevno, kar je obenem tudi največ česar zmorejo pri Gospodarskem razstavišču. Zavedajo se, da bodo obiskovalce pritegnili aktualni izdelki in pester animacijski program, a tega za zdaj ne želijo razkrivati. Povedali so le, da bo avtomobilski salon vendarle prinašal tudi nekaj drugačnih vsebin. Med drugim bo postavljen poseben tehnični paviljon, na voljo bodo tematsko vodeni ogledi posameznih razstavnih prostorov, manjkale ne bodo niti strokovne razprave z različnih področij avtomobilizma in mobilnosti. 

Več o vsebini salona bodo povedali marca na naslednji tiskovni konferenci, ko bo jasnih tudi nekaj drugih zdaj še odprtih vprašanj.

Uporabne informacije - 24.avtomobilski salon Ljubljana:

27. marec, od 9:00 do 15:00 (novinarji in poslovna javnost, kasneje tudi za vse ostale)

27. marec: 15:00 – 20:00

28. – 30. marec: 9:00 – 20 :00

31. marec–2. april: 9:00 – 21:00

Vstopnice:

8€ Redna vstopnica (odrasli)

6€Vstopnica s popustom (dijaki, študenti in upokojenci)

20€ Družinska vstopnica (dve odrasli osebi in do trije otroci) 

Otroci do 7. leta v spremstvu odrasle osebe imajo brezplačen vstop.

Z nakupom vstopnice je mogoč tudi brezplačen avtobusni prevoz LPP iz Viča, Stožic in Rudnika

Spletna stran: www.avtomobilski-salon.si

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija