Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Volkswagen Rocks
Z glasbo do večje prepoznavnosti znamke
Že dlje časa opažamo, da se znamka Volkswagen uveljavlja tudi med glasbeniki. Sodelovanje s Siddharto poteka že kar nekaj let, nov obraz promocijskih spotov je Magnifico, a ker so pri nemški znamki želeli še več, so zdaj s pomočjo nekaterih prepoznavnih glasbenikov izumili nov koncept Volkswagen Rocks, ki pomaga neuveljavljenim skupinam stopiti na odre in se predstaviti širši publiki.
Peter Pirkovič
30. marec 2017 | 7:43:09

Pri iskanju novih priložnosti promocije so interne raziskave pri Volkswagnu pokazale, da veliko ljudi v Sloveniji omenjeno nemško znamko povezuje z glasbo. Verjetno temu botruje prav dolgoletno partnerstvo s Siddharto, zato so storili korak dlje in v rockersko sceno vnesli nekaj svežega vetra, ki je in še bo popestril koncertno dogajanje v Sloveniji. Že pred časom začeli razmišljati o nekoliko drugačnem pristopu do glasbe, za katerega so scenarij v grobem napisali kar pri zastopniku, medtem ko so projekt, s svojimi predlogi in nasveti, podprli člani skupine legendarne skupine Šank Rock in agencija 101, ki stoji za celotno kreativo in izvedbo.

Projekt Volkswagen Rocks je tako štartal proti koncu lanskega leta, ko so promocijskimi akcijami na terenu po vsej Sloveniji pozivali neuveljavljene rokerske skupine, da se prijavijo na njihov natečaj. Na presenečenje vseh je na njihov naslov do konca decembra prispelo kar 126 prijav, komisija sestavljena iz dveh predstavnikov Šank Rocka in predstavnika VW-ja pa je kasneje skozi sito spustila 65 prijavljenih skupin in jih razvrstila na 10 lokalnih predizborov, ki so v zadnjih dveh mesecih potekali v klubih na različnih koncih Slovenije. Na vseh teh je žirija štirih (dva Šankrockovca, gostujoči glasbenik in predstavnik VW-ja) izbrala tri najboljše, ki se bodo pomerili na finalnem majskem dogodku. Da je bila zadeva izvedena res na visokem nivoju, priča tudi dejstvo, da so vse dosedanje dogodke predvajali v živo na socialnih omrežjih in da si te tudi danes še vedno lahko ogledamo. Zdaj projekt prehaja v tretjo fazo, ko bodo na spletu organizirali javno glasovanje vseh finalistov (skupno 33), kjer ne bodo šteli zgolj glasovi uporabnikov spleta, ki bodo hkrati sodelovali v bogati nagradni igri (glavna nagrada VW Up Beats), pač pa tudi komisije sestavljene iz znanih glasbenikov, podporo pri tem pa so jim obljubile tudi nekatere medijske hiše.

Glavni dogodek oziroma sklepna prireditev se bo zgodila 12.maja, ko se pripravlja glasbeni spektakel v Ljubljani, kjer se bodo znova pomerili izbrali finalisti s spletnega glasovanja (skupno 10), da pa zadeva ne bi ostala zgolj pri tekmovanju, bodo tam nastopili tudi Šank Rock, ki so obenem tudi ambasadorji tega projekta. In prav oni bodo izbranemu zmagovalcu, za katere bodo glasove oddajali tudi obiskovalci koncerta, nudili nadaljnjo podporo pri prepoznavnosti. V okviru njihove nove turneje bodo nastopili na sedmih koncertih kot predskupina, medtem ko bo Volkswagen primaknil vsa potrebna sredstva za snemanje prvega videospota.

V pogovoru z vodjo projekta Volkswagen Rocks, Nušo Pleše, izvemo, da se podpora slovenski glasbi tu vsekakor ne bo zaključila. Čeprav bodo kmalu pred sklepnim dejanjem projekta Volkswagen Rocks, že razmišljajo in kujejo glasbene projekte za prihodnost. Plešetova med drugim omenja, da bi lahko proti koncu leta ali v začetku drugega leta ponovno štartali s tem istim projektom, a bi vsebina lahko ponudila drugačno zvrst glasbe. O tem še niso rekli zadnje, kajti prav je, da po majskem finalnem dogodku oziroma koncertnem spektaklu potegnejo črto pod projekt in ga v celoti analizirajo.

Obenem je zanimivo tudi dejstvo, da je celoten koncept nastal v Sloveniji in ima polno podporo matičnega predstavništva v Wolfsburgu, ki podrobno spremljajo marketinško dogajanje pri nas. Če bo zadeva na koncu uspešna, lahko tak koncept prenesejo tudi v druge države, kjer je prisoten Volkswagen, kar bi bilo na nenazadnje veliko priznanje za tukajšnje zaposlene.

»Seveda je sodelovanje s Volkswagnom vsekakor velika zgodba za slovensko rokersko sceno. Ne samo, da je to neposredna pomoč pri razvoju slovenske rock glasbe, ampak kompletna akcija pomaga mladim, neuveljavljenim rock izvajalcem do prvih posnetkov in seveda preboja na glasbeno sceno Slovenije. Sam osebno sem zelo zadovoljen, ne samo z začetkom akcije Volkswagen Rocks, kjer se je prijavilo kar 126 bendov, ampak tudi z odlično obiskanostjo vsake posamezne akcije na terenu. Posledično z nestrpnostjo čakam na finalno prireditev, ki bo 12. maja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer bomo Šank Rock med drugim predstavili tudi nekaj najnovejših pesmi«, na kratko pojasni tudi pevec skupine Šank Rock.

A pri tej podpori slovenske glasbe se poraja vprašanje, kje v tem vidi priložnost znamka Volkswagen.

»Potrebno je vedno nekaj početi, da te ljudje opazijo. V tem primeru gre bolj za gradnjo prepoznavnosti znamke. Seveda so pri tem vključeni tudi določeni modeli naše blagovne znamke, a kot sem omenila, v prvi vrsti gre za prepoznavnost Volkswagna. Namesto, da ves denar namenjamo klasičnemu oglaševanju na televiziji, poskušamo tudi na takšen način našo znamko približati ljudem,« pove Nuše Pleše iz podjetja Porsche Slovenija, ki zastopa to znamko.

Velja omeniti tudi to, da istočasno pri Volkswagnu potekajo še druga sodelovanja z glasbeniki. Pravzaprav ne moremo mimo partnerstva s Siddharto, kjer gre za precej poglobljeno odnos na več področjih, v lanskem letu so se za potrebe določenih oglaševalskih kampanij povezali z Magnificom, dodatno pa so nekaterim glasbenikom oziroma skupinam (Siddharta, Bigfootmama, Elvis Jackson, Leeloojamais, Neisha in drugi) olajšali logistiko na koncertih z največjim dostavnikov Rockwagnom (VW Crafter). Skratka, podpora Volkswagna rockerski sceni je več kot očitna. 

Posted by vwrocks.slo
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija