Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Intervju - Peter Verčič, Suzuki Slovenija
Suzuki je znova ogrel Slovence
Na nedavni premieri novega člana Suzukijeve družine smo med drugim izvedeli, da je omenjena znamka v lanskem letu izjemno dobro poslovala. Zabeležili so izjemen skok v prodaji in lansko leto zaključili s 1119 prodanimi primerki, ki so vsi ostali v Sloveniji.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
21. april 2017 | 12:51:37

Po večletnih težavah te znamke, ki se je v nekem trenutku znašla povsem na dnu, se ji zdaj očitno kažejo boljši časi. Pravzaprav je nova organiziranost predstavništva tega koncerna, ki je podaljšana roka madžarskega podjetja za zastopstvo Suzukija v tem delu Evrope, prinesla veliko svežine v poslovanju in novo upanje, da ta znamka ponovno vstane od mrtvih. Ključni človek pri nas za japonsko znamko je Peter Verčič, ki je pred nekaj leti prevzel ta izziv in je pri tem izjemno uspešen. Tako kažejo številke.

Več kot tisoč prodanih Suzukijev v lanskem letu na slovenskem trgu je brez dvoma veliko presenečenje. Je bilo pričakovano in kje so pravi razlogi?

Iskreno povedano, ne. Seveda smo v lanskem letu načrtovali rast prodaje, a vendarle ne takšno. Pravzaprav je bilo to presenečenje za nas, tovarno in nenazadnje tudi za trgovce. Mislim, da je glavni razlog za takšno eksplozijo prodaje prav model Vitara. Z njo je tovarna zadela kombinacijo dobrega avtomobila s štirikolesnim pogonom in ugodno ceno, ki smo jo seveda dodatno marketinško podprli. Danes ta predstavlja več kot polovico celotne prodaje znamke Suzuki, v tandemu z SX4 Cross pa dosegata kar 93 odsotkov vseh prodanih Suzukijev pri nas. Preseneča nas tudi dejstvo, da je med našimi kupci, večjih delež tistih, ki so v preteklosti vozili druge znamke in so zdaj prepoznali potencial Suzukijevih modelov. To je bila tudi ena od naših skritih želja. Obstoječi kupci Suzukija svoj avto zamenjajo šele na vsakih 10 let in več, saj se ti kažejo kot zelo zanesljivi avtomobili z dolgo življensko dobo. 

Upamo si trditi, da večina kupcev pri Vitari in SX4 Cross štirikolesni pogon še vedno postavlja na prvo mesto pri izbiri dodatkov?

Vsekakor. Lahko povem, da je Suzuki v Sloveniji kar 4x4 zgodba. Le slabih 20 odstokov kupcev se odloči za različico s sprednjim pogonom. Ob tem lahko dodam še drugo dejstvo, da je več kot 90 odstokov prodanih Vitar in SX4 Cross modelov opremljenih z bencinskim motorjem. Da je temu tako, lahko pripisujemo visoki ceni in dejstvu, da je to edini motor, ki ni Suzukijev, ampak Fiatov. Delno nezanimanju za dizelske motorje pri Vitari lahko pripišemu tudi strahu pred okvarami, kar se je v preteklosti pogosto dogajalo.

Kako pa se v tej dominanci Vitare in SX4 Cross znajdejo drugi modeli v ponudbi?

V bistvu sem zelo vesel, da zdaj predstavljamo novega Ignisa, ki je konkurent Fiat Pandi 4x4, in nikakor ne bo neka obrobna zadeva, kot je mogoče Baleno ali Jimny, ki je precej nišni avto. V kratkem predstavljamo še Swifta in če nam bo uspel ta preskok iz dveh avtomobilov, ki ustvarjata rezultate, na štiri modele, potem se nam obeta dolgoročna svetla prihodnost.

Kako razvejana je danes vaša trgovska mreža? Pokrivate celotno področje Slovenije?

Ko smo začeli s podružnico, smo začeli zgolj s sedmimi trgovci. Šest jih je delovalo še pod nekdanjim uvoznikom, enega je izbrala tovarna sama, še preden je naše predstavništvo začelo z delovanjem. Kasneje smo izbrali še štiri dodatna prodajna mesta, kar je po mojem mnenju dovolj, saj nam je prioriteta, da so naši trgovci finančno stabilni in da vlagajo v kader ter v lastno podobo.

Pred kratkim se je v Ljubljani po več kot 10 letih ponovno odvijal avtomobilski salon Slovenije. Je bila to za vas dobra priložnost, da se pokažete kupcem in še izboljšate prodajno statistiko?

Nam ni žal, da smo se ga udeležili. Sam sem takoj prižgal zeleno luč tej ideji, čeprav udeležba nikakor ni bila poceni, a smo z malce skromnosti vseeno pokrili stroške povezane z aktivnostmi. Avtomobilski salon nam je ustrezal predvsem zaradi priložnosti, da izboljšamo imidž znamke, ki ga še vedno gradimo in smo nekje na pol poti do končnega cilja. Zagotovo je pomembno tudi to, da smo bili prisotni, da so nas obiskovalci opazili, zato zdaj od naših trgovcev že prihajajo prve informacije, da se je pri njih oglasilo kar nekaj tistih obiskovalcev, ki so tudi dejansko kupili avto. Skratka, če bo ta salon tudi v prihodnje na takšnem nivoju, potem bomo mi zagotovo zraven.

Omenili ste, da še niste dosegli tistega, kar si želite s Suzukijem v Sloveniji. Kje je torej tisti cilj oziroma kako visoko lahko seže Suzuki?

Če govorimo o prodajnih številkah, potem nam je cilj prodaja okrog dva tisoč vozil letno z obstoječo modelsko paleto in cenovno politiko. Vendar se to ne bo zgodilo čez noč, bolj verjetno je doba treh let. Trg se v Sloveniji precej oživlja, dejstvo pa je, da je pri nas še vedno prisotnega precej izvoza, ki napihuje prodajno statistiko. Če bi takšno početje zdaj popolnoma zaustavili, bi nam tržni delež čez noč občutno skočil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija