Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Ponovno rojstvo znamke Lexus
Pri Lexusu je kupec gost in ne kralj
Čeprav je ta japonska prestižna znamka pri nas prisotna že več kot 10 let, so se zdaj, ko je čas gospodarske krize minil, odgovorni pri Lexusu odločili za ponoven poskus oživitve znamke na raven, da bi prihodnje leto lahko prodali nekaj več kot 100 vozil.
Peter Pirkovič
8. december 2017 | 14:27:36

V ta namen bodo med prvimi v Evropi popolnoma posodobili svoj prodajni salon (leta 2020 bodo prenovljeni tudi vsi v Evropi), čez dve leti se obstoječi paleti avtomobilov pridružujeta dva povsem nova predstavnika, veliko sprememb pa je že opaziti tudi v prodajnem procesu, kjer na novo izučeni prodajalci na prvo mesto postavljajo zadovoljstvo kupca. Čeprav do zdaj tega niso prakticirali, napovedujejo, da bodo nekaterim kupcem omogočali tudi nekakšno lahkotnejšo obliko sodelovanja v kasnejšem obdobju, v obliki nekaterih brezplačnih storitev. 

Trenutno njihova paleta šteje 8 vozil, kot omenjeno, leta 2019 ponudbo širijo še za dva nova modela, posebnost te znamke pa je, da so vsi avtomobili opremljeni s hibridno tehnologijo. Pred kratkim sta dva modela, Ct in NX, doživela lahkotnejšo prenovo in hkrati spadata v nekakšno vstopno pozicijo pri Lexusu, saj osnovna cena Ct-ja znaša slabih 27 tisočakov, medtem ko SUV-jevski NX dosega začetno ceno 45.450€. V njihovem portfelju imajo še bolj posebne modele, kot sta na primer prestižni limuzinski LS in kupejevski LC, ki je letos, v obnovljeni podobi, že dobil dva slovenska kupca. Čeprav so v zadnjih letih prodajno nekoliko zaspali, v primerjavi z agresivno premium konkurenco, si zdaj želijo splezati nekaj stopničk višje, čeprav se zavedajo dejstva, da se težko kosajo z BMW-jem, Audijem ali Mercedesom. Že samo prodajne številke za Evropo pokažejo, kako velik je razkorak v primerjai s tekmeci. Če so letos pri Lexusu uspeli prodati nekaj več kot 36 tisoč vozil, so jih pri enemu od nemških konkurentov več kot pol milijona. Pravzaprav se s svojimi tekmeci niti ne želijo primerjati, saj volumensko tega niso sposobni, prav tako jim Japonci ne dovoljujejo cenovne prilagajanja v obliki visokih popustov, hkrati pa si še naprej želijo širiti hibridno zgodbo in zgodbo posebnega doživetja. 

Povsem drugačna je zgodba v ZDA, kjer je Lexus pravzaprav nekakšnem sinonim za prestižen avtomobil in prav na tem delu celine se je pred 28 leti zgodba te znamke tudi začela. Verjetno ni potrebno poudarjati dejstvo, da je Lexus v lasti Toyote in takratni šef Eiji Toyoda je sanjal o avtomobilu, ki bi ponudil nekaj več. Ker so s Toyoto takrat že globoko zajadrali na ameriški trg, so prišli na idejo, da bi  za bogate Američane sestavili najbolj prestižni avto na svetu. Odločitev je padla  že leta 1983, dve leti kasneje pa se v Kalifornijo preseli skupina inženirjev, ki raziskuje navade tamkajšnjih ljudi. V celotni fazi razvoja, ki ima leta 1989 za posledico prvi Lexusov model, stoji 60 oblikovalcev in 24 inženirskih skupin (1400 inženirjev, 2300 tehnikov in 220 pomočnikov). Ti so pozorni na vsak detajl, da jim ne bi skazil ideje že takoj ob rojstvu, saj so se nekoč že opekli s Toyoto, ko so prvič vstopali na ameriški trg. V petih letih razvoja izdelajo več kot 400 primerkov LS-a, več kot 100 jih uničijo na internih preskusnih trčenjih,  obenem pa zabeležijo preko 4 milijone prevoženih testnih kilometrov. Trud je poplačan. Leta 1989 pokažejo limuzino LS in desetletje kasneje Lexus pristane med najbolj priljubljenimi premium znamkami.

Ko pišemo o ponovnem rojstvu znamke Lexus v Sloveniji, odgovorni večkrat izpostavljajo dve vrednoti, ki jo prinaša japonska kultura. Zgodba posebnega doživetja deloma izhaja iz koncepta  Omotenashi. Ta je precej soroden z znamko Lexus, ki vse od svojega nastanka sledi dejstvu, da kupca ne tretirajo kot kralja, pač pa kot gosta, obenem pa se ne želijo primerjati s tekmeci, saj večjo pozornost namenjajo obvladovanju svojega teritorija in negovanju dolgotrajnega razmerja.  Druga posebnost, ki jo pri Lexusu izpostavljajo je Takumi mojstrstvo, ki ima za posledico najvišji nivo kakovosti izdelave, da kupec ne bi imel nadaljnjih težav z avtomobilom. Takšen status ima v tovarni Miyataje, kjer je zaposlenih 7700 ljudi, samo 19 mojstrov. Ti se pretežno zanašajo na svoj občutek, dotik, pogled z očesom, saj njihovo delo pomeni garancijo za najvišjo kakovost končne izdelave. Da inženir osvoji takšen naziv, ki je najprestižnejši med inženirji, mora prestati različne izzive. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
911
Zelo mi je všeč v katero smer so šli pri Lexusu glede oblikovanja. Res so prepoznavni avto ki ne skrivajo svojega porekla. Pravi Samuraji!
17.12.2017 20:20:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija