Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Aktualno   |   Oglasno sporočilo
Volkswagen Touareg - Znanstveno fantastičen!
Zlitje tehnologij: asistenčni in komfortni sistemi ter sistemi za uravnavanje vozne dinamike omogočajo novo raven varnosti in zmogljivosti.
Uredništvo Volkswagen
13. julij 2018 | 7:18:55

Volkswagen predstavlja svojega novega paradnega konja: Touareg tretje generacije. Z najsodobnejšo povezljivostjo ter napredno  zlitostjo asistenčnih, komfortnih, svetlobnih  in  infotainment  sistemov to vsestransko vozilo kaže pot v prihodnost. Tudi dizajn se odlikuje po izraziti dinamiki. Z napredno zasnovanim Touaregom Volkswagen predstavlja model, katerega armaturna plošča lnnovision Cockpit je že danes osnova za digitalno notranjost jutrišnjega dne. Povezljivost asistenčnih sistemov pa omogoča nova raven varnosti in udobja - funkcije avtomatizirane vožnje nam po želji olajšajo zahtevne situacije, kot je na primer vožnja po ozkih cestnih gradbiščih. Novi sistemi za podvozje, na primer dinamično stabiliziranje nagibanja z elektromehansko nastavljivimi stabilizatorji in aktivno štirikolesno krmiljenje, zagotavljajo agilnost, ki postavlja merila v segmentu Touarega. Kot eden tehnično in vizualno najnaprednejših športnih terencev svojega časa ima torej novi Volkswagen potencial, da navduši voznike najrazličnejših modelov višjega avtomobilskega razreda, ki cenijo tehnologijo in dizajn, ter doseže nove ciljne skupine.

Lažja in večja: karoserija novega Touarega iz aluminija in jekla tehta 106 kilogramov manj in nudi dodatnih 113 litrov prostornine prtljažnika.

Digitalizirana armaturna plošča. Ena od mnogih tehnoloških inovacij nove generacije Touarega je armaturna plošča lnnovison Cockpit. Pri tem se 12-palčni zaslon digitalnih instrumentov in 15-palčni TFT-zaslon vrhunskega infotainment sistema Discover Premium zlijeta v nova digitalno  upravljalno, informacijsko, komunikacijsko in razvedrilno enoto, ki je vedno povezana (always on) ter jo je mogoče intuitivno upravljati in povsem prilagajati glede na individualne želje. Armaturna plošča lnnovision Cockpit skoraj nima več klasičnih tipk, stikal in gumbov - razen kjer je to smiselno, na primer za intuitivno uravnavanje glasnosti.

Noč se spremeni v dan: asistenca za nočni vid in novi matrični LED-žarometi IQ.Light skrbijo za večjo varnost v temi.

Človek v središču. Preko armaturne plošče lnnovision Cockpit voznik tudi asistenčne in komfortne sisteme ter  sisteme  za  uravnavanje  vozne  dinamike povsem prilagaja osebnemu okusu; tako si oblikuje povsem "svoj" Touareg. Pri tem se odpre svet, v katerem se ne prilagajajo več voznik in sopotniki avtomobilu, temveč se avto prilagaja njim. Podobno kot pri pametnem telefonu tudi svoje vozilo Volkswagen poljubno prilagajamo osebnim potrebam. To omogočajo številni povezani sistemi in programi, ki jih krmilimo preko digitalnih površin in večfunkcijskega volana.

Digitalizirana armaturna plošča: zaslona instrumentov in infotainment sistema se zlivata v novo armaturno ploščo Innovision Cockpit.

Že od nekdaj znanilec novih tehnologij.  Že prvi Touareg  -  ki  se je predstavil in na trg prišel leta 2002  -  je  bil  znanilec  tehnologij.  Z  zagonom  tega novega vrhunskega modela se je Volkswagen razvil  v  enega  vodilnih svetovnih proizvajalcev vozil z najširšim razponom ponudbe.

Presežno udobje in vse več delno avtomatiziranih voznih funkcij, ki občutno izboljšajo dinamičnost vozila.
 
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija