Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Spoznal sem novega BMW X6, a ga nisem smel slikati
Aktualno   |   Povabilo v zaprto sobo
Spoznal sem novega BMW X6, a ga nisem smel slikati
Minuli petek so pri BMW-ju najprej za novinarje in nato še za izbrane potencialne kupce, v hotelskem kompleksu Kempinski onkraj Piranskega zaliva, organizirali posebno srečanje. Namreč povabljencem so predpremierno pokazali novo generacijo X6 in povsem novo serijo 8 Gran Coupe, ki smo jo v preteklih dneh že ujeli na spletnih forumih.
Artur Švarc
17. junij 2019 | 7:03:00

Pravzaprav takšne vrste srečanja na skrivnih lokacijah v avtomobilskem svetu niso nobena redkost in je tako rekoč nekakšne ustaljena praksa vseh avtomobilskih proizvajalcev. Morda še najbolj do izraza prihajajo skrivna srečanja v tako imenovanih zaprtih sobah pri premijskih znamkah kot so BMW, Mercedes, Ferrari, Porsche, Mclaren in drugi. Na takšnih srečanjih predstavniki avtomobilskih proizvajalcev zares izbranim kupcem veliko mesecev pred uradno premiero pokažejo njihov nov superšportni avto in se po večini z njimi na licu mesta tudi dogovorijo za prodajo. A v takšnih primerih so v igri milijoni evrov.

V mojem primeru pa je bilo vzdušje vendarle nekoliko drugačno, saj je šlo za predpremierno novinarsko predstavitev, ki se je na skrivni lokaciji odvijala le nekaj dni pred uradno premiero. BMW za svoj veliki dogodek na sedežu podjetja v Munchnu, konec tega meseca napoveduje premiero tako X6 kot serije 8 Gran Coupe, še pred tem pa sem jih pred nekaj dnevi lahko za kratek čas občudoval tudi s svojimi očmi. Za potrebe takšne predstavitve v zaprti sobi so pri BMW-ju najeli dve ločeni vili znotraj hotelskega kompleksa Kempinski v Savudriji in ju primerno zastražili, da ne bi v sobo vstopil kdorkoli s fotografsko opremo. Hostese so nam pred vstopom v vilo na nek način zasegle telefonske aparate in fotografsko opremo, zato je vse, kar sem v zaprti sobi občudoval »posnel« s pomočjo mojih oči. 

BMW X6 ostaja v svojem segmentu precej veličasten kupejevski SUV. Sprednji del je dobil opazno večje ledvičke, ki imajo po novem vgrajen pas LED osvetlitve, kar z drugimi besedami pomeni, da so te ves čas osvetljene. Kako bo to videti ponoči, bo pokazal prvi preskus, ki se ne bo zgodil pred začetkom prihodnjega leta, saj se avto v zadnjih mesecih tega leta šele dobro začenja sestavljati. Daleč največja sprememba se je zgodila na zadnjem delu, kjer se bodo okrog oblike luči in drugih detajlov kresala mnenja. Meni osebno je bila drzna oblikovna sprememba všeč. Kot nam je v kratkem nagovoru povedal oziroma prebral biatlonec Jakov Fak (BMW sponzorsko sodeluje z našim športnim asom), se je BMW X6 dimenzijsko nekoliko okrepil, temu posledično je več prostora v notranjosti, hkrati pa so Bavarci poskrbeli za prestižnost na najvišjem nivoju. Po dobrih desetih minutah spoznavanja je sledilo še drugo srečanje, gostiteljica Nika Urbas Ambrožič in nova karoserijska izvedba serije 8. Pri tem modelu gre za nadaljevanje prodajne poti upokojenega modela serije 6 Gran Coupe. Gre za nov avto, s podaljšanim medosjem in dodatnim parom vrat, čeprav je bil ta, za razliko od X6, zaklenjen, sedenje v njem pa onemogočeno. Tudi ta prihaja na ceste proti koncu leta, cena zanj se bo gibala okrog 150 tisočakov, o njem pa bomo prvič poročali morda že v naslednjih dneh. 

S predpremiero obeh novih modelov sovpada tudi nova ponudba novega multimedijskega vmesnika Live Cockpit Professional, ki jih bodo deležna vsa nova BMW vozila z letnico 2019 na slovenskem trgu. Dodatno je tega mogoče nadgraditi še s sistemom Inteligent Personal Assistant, ki ga voznik upravlja z začetnim glasovnim ukazom »Hello BMW«, avto pa mu odgovori na način, kako mu lahko pomaga. Z različnimi ukazi se bo avto oziroma sistem naučil določenih vedenjskih navad, zato bo sistem določene stvari že vnaprej predvidel oziroma nastavil (nastavitve sedeže, klimatska naprava, ambientalna osvetlitev). BMW za mobilne telefone Apple že ponuja svojo aplikacijo Connected Drive, kjer je že možno spremljati določene podatke, ki so vezane na avtomobil, ta pa bo v novi izdaji omogočala tudi upravljanje nekaterih sistemov v avtomobilu. Tako si bo potnik na zadnjih sedežih preko mobilne aplikacije urejal jakost ventilacije. Obenem bodo vsi BMW-ji po novem prikazovali tudi aktualno vremensko napoved in opozarjali uporabnika na morebitne nevihte, da bi na tak način preprečili nastalo škodo v primeru toče. Skratka, tudi pri BMW-ju voznikovo delovno okolje postaja vse bolj naprednejše in povsem v skladu z zadnjimi smernicami avtomobilske industrije. Vse to bomo v prihodnjih mesecih tudi natančneje preskusili.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija