Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Nov mega trgovec, ki ima pod streho kar 13 avtomobilskih znamk
Aktualno   |   Švicarski Emil Frey v Sloveniji
Nov mega trgovec, ki ima pod streho kar 13 avtomobilskih znamk
Sredi lanskega leta je bilo v Sloveniji ustanovljena slovenska podružnica podjetja Emil Frey, ki je pod svoje upravljanje prevzelo avtomobilske znamke, ki pri nas predstavlja 10 tisoč prodanih vozil in nekaj več kot 400 milijonov evrov letnega prometa. Krmilo tega podjetja upravlja Jožko Tomšič, še do lani šef znamk Citroen in Peugeot v Sloveniji.
Peter Pirkovič Emil Frey
1. februar 2021 | 8:05:00

Zgodba okrog združevanje nekaterih znamk je pri nas splošno znana. Na eni strani premajhen trg, da bi distributerji oziroma zastopniki na dolgi rok preživeli, na drugi strani pa so določene znamke podvržene združevanju zaradi strateških odločitev tovarne. Tako je na primer pri znamkah Citroen, Peugeot in DS, kjer je tovarna že pred nekaj leti dvignila roke nad zastopništvom v večini evropskih držav in ta del prepustila dovolj velikim trgovcem, ki delujejo v različnih državah. V njihovem primeru je to Emil Frey. 

Jožko Tomšič, direktor podjetja Frey Services d.o.o.

Kdo je švicarski trgovec Emil Frey? Gre za povsem zasebno podjetje, ustanovljeno leta 1924, do današnjega dne pa je to podjetje postalo največji evropski trgovec (prodajajo modele kar 32 različnih avtomobilskih znamk), ki zaposluje več kot 19.000 ljudi in letno ustvari več kot 11 milijard švicarskih frankov prometa. Izpostave imajo tako rekoč v vseh evropskih državah z različnimi poslovnimi vzorci (maloprodaja, veleprodaja, logistika, prodaja nadomestnih delov, medijske agencije…).

Znamke pod streho Frey Services: Peugeot, Citroen, Fiat, Fiat Professional, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Jeep, Honda, Alfa Romeo, Smart, DS, Abarth in Maserati.

Pri nas je bilo v ta namen ustanovljeno podjetje Frey Services, ki je prevzelo skupno pet dosedanjih ločenih podjetij (Peugeot Automobil Import, Citroen Automobil Import, Avto Triglav, Autocommerce in AC Mobil) in tako v svoj portfelj pridobilo skupno 13 avtomobilskih znamk. S temi znamkami so po vsej Sloveniji prisotni na kar 76 lokacijah (94 prodajno-servisnih mest), od tega pa imajo v svojem upravljanju 10 prodajno-servisnih mest (Ljubljana, Celje, Koper in Maribor), za katere skrbi hčerinsko podjetje Emil Frey Avto Center. Kot je povedal Jožko Tomšič so v lanskem letu v preobrazbo teh in vseh poslovnih procesov vložili več kot milijon in pol evrov, v zelo podobnem znesku pa se bo investiranje nadaljevalo tudi v letošnjem letu.

Skupina ima 509 zaposlenih, povprečna starost pa je 45 let.

Spremembe se že poznajo tudi v trgovski mreži. V kratkem odprejo povsem nov prodajni salon DS Store na Baragovi ulici, v neposredni bližini Mercedesovega servisnega mesta, na lokaciji, kjer trenutno še domuje DS (prodajni salon Honda-Mitsubishi), se pripravljajo na umestitev tretjega prodajno-servisnega salona za vozila Peugeot v Ljubljani, dodatno pa se bo ta znamka s prodajnimi mesti okrepila še v Krškem (Avto Line) in v Celju (Avto Celeia). O spremembah na Obali smo v preteklih tednih že pisali. Podjetje Avtoplus iz Kopra bo maja odprl nov Mercedesov salon (zaprli bodo aktualni Autocommerce salon) in hkrati v Fiatov salon dodal še znamko Jeep. Slednja bo konec leta svoj prodajno-servisni salon dobila tudi v Mengšu (Avto Deter). Širila se bo tudi znamka Citroen in sicer v treh mestih po Sloveniji. Citroeni bodo tako naprodaj pri novogoriškem trgovcu Prima I.E, pa v mariborskem Avto Triglavu in v ljubljanskem prodajnem centru podjetja Avto Hiša Moste.

Lansko težavno leto je skupini Emil Frey v Sloveniji prineslo za tretjino manjšo prodajo. Če so leta 2019 te znamke (še vsaka na svojem) prodale skupno 15.300 vozil, je bil lani izkupiček nižji in sicer le malenkost več kot 10 tisoč novih vozil. Največ pripada Peugeotu (3712 vozil), Citroenu (2813 vozil), Fiatu (1353 vozil) in Mercedes-Benzu (1142 vozil). Jasno, prav nemška znamka pa prinaša največji delež prihodka celotni skupini (133,2 milijona evrov), ne samo z naslova prodajnih cen, pač pa tudi zaradi tega, ker je večina prodajnih mest po Sloveniji v domeni podjetja Autocommerce. K celotni prodajni statistiki je potrebno prišteti še 2400 rabljenih vozil, kjer se na prvo mesto vnovič uvrščajo pri Mercedes-Benzu. 

Skupina Emil Frey je s prevzemom družb Autocommerce, Avto Triglav in AC Mobil v Ljubljani dobila zelo veliko poslovnih prostorov, ki jih bodo zdaj še dodatno preurejali tako za njihovo poslovanje kot za nadgradnjo ponudbe za kupce. Na enem mestu so tako poleg prodajno-servisnih salonov tudi celovit škodni center, šolski center za usposabljanje, prenovljena vulkanizerska delavnica, prostor za skladiščenje 10 tisoč gum (last strank), avtopralnica (letno izvedenih cca 75 tisoč pranj) in logistični center za nadomestne dele (za znamke skupine FCA). To pomeni dodatnih 25 milijonov evrov prometa oziroma lani izdanih 19 tisoč paketov (256 ton) z nadomestnimi deli. S temi oskrbujejo tudi bosanski, makedonski in hrvaški trg. 

Skupni lanski promet je znašal skoraj 403 milijone evrov, od tega so novi avtomobili predstavljali 293 milijonov, rabljena vozila 44 milijonov, dela preko mehaničnih delavnic 5 milijonov, nadomestni deli pa dobrih 58 milijonov evrov.
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Edino logično. Koncept velikega, a vseeno družinskega trgovskega podjetja, kot so Frey, Binck ali Kroymans (ali kot je včasih bil Porsche) ima po mojem še največ šans, da v današnjih razmerah preživi. Ne vem, morda bo način prodaje (mobilnosti?) jutri že povsem nekaj drugega, ampak ekonomija mase in relativna moč napram proizvajalcem vsaj v manjših državah zagotavljajo ravno0 dovolj marže za preživetje. Pri tem me niti najmanj ne moti, da si zdaj pri nas levji delež režejo Avstrijci, Nizozemci in zdaj po novem še Švicarji Očitno znajo. Je pa zanimivo, da se pri vseh v zadnjih 30 letih pretočenih milijardah ni našla niti ena slovenska hiša, ki bi uspela malo pogledati čez planke in si v Evropi ustvariti mrežo na ravni vsaj nekega, recimo, Wallisa..
1.2.2021 12:36:05
alfafil
A zato je dolgoletni mariborski prodajalec Citroena, Peugeota in Opla ugasnil.
1.2.2021 16:19:12
spartan
Ja, Kolmanič je šel v stečaj. Pa v MB-ju je bil tudi velik avto trgovec pred leti, sem pozabil ime. Je pa šel v gospodarski krizi 2008 v stečaj. Naše avto hiše so majhne tudi zaradi trga in ne morejo konkurirati starim uveljavljenim avto hišam po EU, ki so imele 60 let časa za razvoj ter kopičenje finančnih sredstev.
2.2.2021 11:26:32
spartan
Kolmanič je bil znan bolj po Oplu in Suzukiju. Citroena in Peugeota nisem videl pri njem.
2.2.2021 11:26:58
alfafil
PSA je prišel pozneje v njihovo ponudbo. Svoj čas je bil Avto Šerbinek med največjimi.
2.2.2021 13:15:40
spartan
Točno tako, Šerbinek. Ta je šel v stečaj, se mi zdi da je imel Forda in Mazdo. Sem svojo Mazdo servisiral pri njem; zmeraj je bila gneča tam.
2.2.2021 14:35:45
IcEmAn
Kolmanič je imel že cca. 15 let nazaj (ko sem tam kupil Opla) Peugeota, pa mislim da je bil tudi Citroen, oba pa ima zdaj Jarc, če se ne motim. Je pa takrat enkrat Kolmanič zaprl svojo enoto v Studencih, pa kot vidim, je šlo v Brežicah tudi vse cugrund.
2.2.2021 16:40:57
spartan
Peugeota in Citroena ima po novem Jarc, se mi zdi nekje od sredine prejšnjega leta. Nisem še pa uspel pogledati modelov zaradi corone. Za Kolmaniča mi je žal, to je bila res slovenska avto-hiša s tradicijo. Kdo bo pa sedaj imel Suzukija na tem koncu tudi ne vem...
3.2.2021 7:49:06
alfafil
Šerbinek je imel proti koncu cca 6 znamk ali več, tudi Micko in Hyundai. . Suzukija že vsa leta ima še Šiler pri pesniškem rondoju.
3.2.2021 8:59:34
spartan
Presenečajo me cene Suzukijev pri avto-hišah. Dražje, kot pa je napisano na uradni spletni strani suzuki.si...sedaj pa razumi, če moreš?
3.2.2021 14:43:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija