Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
KERS z vztrajnikom občutno prihrani gorivo
Volvo Car Group je zaključil z obsežnim testiranjem tehnologije kinetičnih vztrajnikov na javnih cestah. Rezultati potrjujejo, da je to lahka, poceni in zelo ekološko učinkovita rešitev.
Uredništvo
27. april 2013 | 10:59:53

»Testiranje tega povsem eksperimentalnega sistema za povrnitev kinetične energije je potekalo v letu 2012. Rezultati kažejo, da ima ta tehnologija skupaj s 4-valjnim turbo motorjem potencial za zmanjševanje porabe goriva do 25 %, v primerjavi s 6-valjnim turbo motorjem,« pravi Derek Crabb, podpredsednik Powertrain Engineering pri Volvu. »Dodali smo 80 KM, posledično lahko vozilo s 4-valjnim motorjem pospeši kot tisti s 6-valjnim.«

Eksperimentalen sistem, znan kot Flywheel KERS (Kinetic Energy Recovery System), je nameščen na zadnjo os. Med upočasnjevanjem zavorna energija povzroči, da vztrajnik ustvarja do 60.000 vrtljajev na minuto. Ko se vozilo začne zopet premikati, se rotacija vztrajnika prenese na zadnji kolesi preko posebej izdelanega prenosa. Motor z notranjim izgorevanjem, ki poganja sprednji kolesi je izklopljen v trenutku, ko se prične zaviranje. Energija v vztrajniku se nato lahko porabi za pospeševanje vozila, ko se prične zopet premikati, ali za pogon vozila, ko doseže potovalno hitrost.

 »Shranjena energija vztrajnika zadostuje za pogon vozila za krajši čas, vendar ima to izjemen vpliv na porabo goriva. Naši izračuni kažejo, da je motor z notranjim izgorevanjem lahko izključen za približno polovico časa med vožnjo, v skladu z novim uradnim evropskim voznim ciklom,« razloži Derek Crabb.

Glede na to, da je vztrajnik aktiviran med zaviranjem in da je trajanje shranjevanja energije (vrtenja vztrajnika) omejeno, je tehnologija najbolj učinkovita med vožnjo s pogostimi ustavljanji in ponovnimi starti. Če poenostavimo, najboljši prihranki goriva so pri vožnji v gostem mestnem prometu in med aktivno vožnjo.

Če je energija v vztrajniku združena s polno zmogljivostjo motorja z notranjim izgorevanjem, bo to avtomobilu povečalo moč za dodatnih 80 KM. Zahvaljujoč hitremu kopičenju navora to pomeni hitro pospeševanje. Testno vozilo Volvo S60 pospeši od 0 do 100 km/h v 5,5 sekundah.

Vztrajnikova pogonska moč je bila testirana v Volvu 260 že leta 1980; takšni vztrajniki narejeni iz jekla so bili testirani iz strani mnogih proizvajalcev. Glede na to, da je enota, narejena iz jekla, velika in težka ter ima omejeno rotacijsko kapaciteto, to ni bila dobra rešitev. Vztrajnik, ki ga je Volvo uporabil v eksperimentalnem sistemu je narejen iz karbonskih vlaken. Tehta okoli šest kilogramov in meri 20 centimetrov. Kolo, narejeno iz karbonskih vlaken, se bo vrtelo v vakuumu zaradi zmanjšanja izgub, ki jih povzroča trenje.

»Smo prvi proizvajalec, ki je vgradil tehnologijo vztrajnika na zadnjo os avtomobila skupaj z motorjem z notranjim izgorevanjem, ki poganja sprednji kolesi. Naslednji korak po teh uspešnih testiranjih je ocenitev, kako bi tehnologija lahko bila implementirana v naše prihajajoče modele,« zaključi Derek Crabb.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
911
»Dodali smo 80 KM, posledično lahko vozilo s 4-valjnim motorjem pospeši kot tisti s 6-valjnim.« Hm , Volvov šestvaljnik pospeši 0-100 v 4.9 sekunde (S60 Polestar) in to s počasnim šeststopenjskim avtomatikom. Pa tako trkanje po prsih, potem pa zaostanejo skoraj sekundo za šestvalnim motorjem. Upam da vejo kam vlagajo milijarde, ki so jih dobili od Kitajcev, ne vem če bo tale tehnika podvojila prodajo kot načrtujejo.
27.4.2013 15:03:09
Jon
Hm...ne vem več no...Moj 9 let star focus karavan (bencinc) ima povprečno porabo 6.4 l (odkar tankam v avstriji, prej je bila 6.8 l) Sosed ma novo fiesto 1.4 (96km), pa mu kuri cca 7-7.4l l... Kolega 2 leti starga focusa karavana (bencinc 1.6-115km) s povprečno porabo 7.5-8.2l...se bojim, da tako opevani novi ecoboost, tudi ni šparovček kot ga prikazujejo...na sploh mi ni jasno zakaj tile so tile novi avti bolj žejni od malo starejših??? Pa velik ljudi mi je že to reklo...Res je, da jih malo jebe teža...ampak v čem je pol finta??? Očitno je lažje razvit nov "eko" motor, kot zmanjšat težo avtomobila... Sicer pa...sem imel priložnost voziti manjši novi avto s turbo motorjem...in en model novejšega šestvaljnika brez turbine...Po dve urni vožnji je bila poraba pri obeh skoraj enaka (7.9:8.1). In ja...vzamem šestvaljnika! Tako da, sumim da nam lepo prodajajo meglo, predvsem z izpusti CO2. In ja, upam si stavit, da je moj 9 let star avto z manjšo porabo in nižjo skupno maso bolj ekološki od primerljivega novega modela-pa razumi če moreš
28.4.2013 9:30:50
v10
Te porabe zelo nihajo. Proizvajalci motorjev se danes ne ukvarjajo veliko z zviševanjem izkoristka pri polni obremenitvi pač pa z optimiranjem spremenljive vožnje. Zato je vse več majhnih prisilno polnjenih motorjev, ki imajo dovolj moči pri visokih vrtljejih (takrat je poraba primerljiva večjim motorjem) pri manjši obremenitvi motorja pa je poraba teh manjših motorjev občutno manjša. V tem primeru bo nekdo z umerjenim stilom vožnje hvalil motor kako je varčen, nekdo ki ima raje nekoliko bolj dinamično vožnjo pa grajal isti motor zaradi visoke porabe. Nekoliko prispeva pa tudi v kakšen avto je ta manjši motor vgrajen (če je avto večje mase bo motor dlje časa deloval z večjo močjo kar zopet zviša porabo). Volvo želi s tem sistemom omogočiti nekoliko boljše pospeševanje kljub šibkejšemu, manjšemu motorju predvsem pokriti konične potrebe moči v spremenljivem režimu vožnje. Kar se tiče ekološkosti novih motorjev proizvajalci motorjev delajo predvsem na zmanjšanju dušikovih oksidov, ogljikovega monoksida,... CO2 je produkt popolnega zgorevanja in je direktno povezan s porabo goriva - več ko gre goriva v motor več je CO2, tako da motor ki rabi manj goriva oddaja tudi manj CO2.
6.5.2013 14:33:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija