Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Švedi znajo sami parkirati
Volvo Car Group je razvil genialen koncept za samodejno parkiranje.
Peter Pirkovič
21. junij 2013 | 8:04:35

Konceptni avto sam najde in parkira na prosto parkirno mesto, brez voznika v vozilu. Pameten avto varno in brez težav komunicira tudi z ostalimi vozili in pešci v parkirni hiši.

»Samodejno parkiranje je konceptna tehnologija, ki vozniku olajša iskanje prostega parkirnega mesta. Voznik samo pusti vozilo pred vhodom v parkirno hišo in ga pobere na istem mestu kasneje,« pravi Thomas Broberg, višji varnostni svetovalec pri Volvo Car Group. Tehnologija Vehicle 2 Infrastructure, z drugimi besedami oddajniki cestne infrastrukture, obvesti voznika, ko je storitev na voljo. Voznik uporablja mobilno aplikacijo, da aktivira Samodejno parkiranje (Autonomous Parking) in gre nato stran od vozila. Avto uporablja senzorje za lociranje in navigiranje do prostega parkirnega mesta. Postopek je obraten, ko voznik pride po vozilo. Združevanje samodejne vožnje z zaznavanjem in samodejnim zaviranjem omogoča, da vozilo varno komunicira z drugimi vozili in pešci v parkirni hiši. Hitrost in zaviranje sta prilagojena za gladko integracijo v parkirno okolje. 

Več lahko preverite v spodnjem posnetku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
911
Tole je pa zame, da ne zgubljam živcev na parkiriščih.
21.6.2013 10:51:42

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija