Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Volvo: Magneti kot tirnice za natančno samodejno vožnjo
Volvo Car Group je zaključil z raziskovalnim projektov, pri katerem so na cestišču uporabili magnete za pomoč avtomobilom pri določitvi svojega položaja.
Uredništvo
15. marec 2014 | 7:35:07

Raziskava, ki je bila financirana v sodelovanju s švedskim ministrstvom za promet (Trafikverket) je potencialen ključ do implementacije samovozečih vozil. Zanesljivo in točno pozicioniranje je eden ključnih problemov pri razvoju samovozečih avtomobilov. Že uveljavljene tehnologije pozicioniranja, kot je GPS in kamere, imajo v določenih pogojih omejitve, na cesto integrirani magneti pa ostanejo nepoškodovani s strani fizičnih ovir in slabih vremenskih pogojev.

»Magneti ustvarijo nevidne tirnice, ki utirajo pot za pozicioniranje nenatančnosti za manj od enega decimetra. Tehnologijo smo testirali pri različnih hitrostih in rezultati so obetavni,« pove Jonas Ekmark, vodja preventivne varnosti pri Volvo Car Group.

Volvo Cars igra vodilno vlogo v pilotnem projektu samostojne vožnje, pri katerem bo 100 samovozečih avtomobilov Volvo uporabljajo javne ceste v vsakodnevnih voznih pogojih v švedskem mestu Göteborg.

Raziskovalna ekipa Volva Carsa je ustvarila 100 metrov dolgo testno progo v Hällerefu na Švedskem. Vzorec okroglih feritnih magnetov (40 x 15 mm) je bil postavljen 200 mm pod cestiščem. Avtomobil je opremljen s senzorji magnetnega polja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija