Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Zmogljivejše električno omrežje za več novih tehnologij
Kopica novih tehnologij potrebuje vse več električne moči znotraj avtomobila, zato pri Audiju odločeni, da bodo 12-voltno omrežje spremenili na 48-voltno.
Uredništvo
26. avgust 2014 | 13:56:33

"V okviru naše strategije avtomobilskih pogonov izkoriščamo vse možnosti elektrifikacije. Pri tem igra pomembno vlogo 48-voltno delno električno omrežje," je povedal Ulrich Hackenberg, direktor Audijevega tehničnega razvoja. "Omogoča nam prenos večjih količin energije. S tem predstavlja osnovo za nove tehnologije, s katerimi dosegamo večjo športnost, učinkovitost in udobje vozil."

Možnosti 48-voltnega omrežja je Audi pred kratkim predstavil z nosilcema novih tehnologij, modeloma Audi A6 TDI concept in RS 5 TDI concept. Oba sta opremljena z električno gnanim kompresorjem, ki deluje neodvisno od obremenitve motorja in s tem pomembno izboljšuje pospeševanje vozila. Z 48-voltno tehnologijo je poleg tega mogoče zelo dobro realizirati komfortne sisteme v dinamičnem delu podvozja. Audi bo kmalu predstavil različne možnosti uporabe na tem področju.

Ob današnjem tehničnem razvoju so 12-voltna električna omrežja dosegla mejo svojih zmožnosti. Skupaj namreč tako imenovani statični porabniki – predvsem pri nizkih temperaturah – do skrajnosti obremenjujejo alternator, ki razvije moč do 3 kW. Za nove, dinamične porabnike, kot je na primer zmogljivi električno gnani kompresor, takšna moč baterije ne zadošča.

Rešitev je v dodatnem električnem omrežju z napetostjo 48-voltov, ki dopolnjuje 12-voltno omrežje. Višja napetost omogoča uporabo kablov z manjšim presekom; teža kablov se je zato zmanjšala, prav tako tudi izguba moči. 48-voltno omrežje uporablja nove tehnologije baterij in zagotavlja znatno več moči kot 12-voltno omrežje s svinčevimi baterijami. Zaradi tega je pomemben gradnik Audijeve strategije, katere namen je večstopenjska elektrifikacija avtomobilskega pogona. Razvojni inženirji v koncernu so že zasnovali večstopenjski modularni sistem, med drugim tudi različico, v katero je vključen električno gnani kompresor.

V trenutno najbolj izpopolnjeni različici se kompaktna litij ionska baterija z napetostjo 48 voltov uporablja kot vir energije v fazah, ko je motor izključen; DC /DC pretvornik je uporabljen za priklop 12-voltnega električnega omrežja. Litij ionska baterija deluje v povezavi z novim, učinkovitejšim generatorjem, ki pogon spremeni v pasivni hibrid. Takšen koncept omogoča veliko možnosti za zagon, krmiljenje in deaktiviranje motorja z notranjim zgorevanjem glede na potrebe. Zmogljivi generator doseže rekuperacijsko moč 10 kW, kar je veliko več, kot je možno danes. Skupno je na ta način mogoče prihraniti do 10 g CO2 na kilometer, kar ustreza količini pribl. 0,4 litra goriva na 100 kilometrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija