%> Garminov radar za kolesarje | Avtomanija - Najhitrejša avtomobilska stran
Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Garminov radar za kolesarje
Garmin je pred pol leta kupil neznano podjetje, predelal njihov Bike Radar in ga izdal pod novim imenom. Reč je zelo uporabna za kolesarje, ki se veliko vozijo v prometu.
Artur Švarc
1. julij 2015 | 13:29:05

Garminov novi Varia Rearview Bike Radar je majhna zadevica v velikosti zadnje luči, ki meri do 140 metrov daleč za kolo in nadzoruje promet. Podatke, ki jih zajema, prenaša na kompatibilni Garmin Edge sistem ali pa na modul z LED diodami, nameščen na bilanco, in opozarja kolesarja na dogajanje za njim in kako hitro se mu vozila za njim približujejo. 

Vse se je začelo pred letom dni, ko je mali startup iKubu zadevo pod imenom Backtracker dal na Kickstarter, zasnova je bila enaka, le malo manj rafinirana. Letos januarja so jih kupili pri Garminu in v pol leta je Backtracker postal Rearview Bike Radar. Radar je eden od članov palete Varia, ki vsebuje tudi adaptivne luči, ki se prilagajajo vremenskim razmeram in hitrosti. Povezan s kompatibilnim GPS sistemom meče svetlobo dlje pri višjih hitrostih in bliže pri nižjih, enako iz GPS podatkov počne tudi zadnja luč, moč sijanja pa je odvisna tudi od zaviranja kolesarja. Varia prihaja na trg jeseni, radarski sistem pa stane 199 dolarjev, če potrebujete le senzor in 299 dolarjev, če vključuje tudi zaslon za bilanco. Enako ceno želijo tudi za komplet sprednje in zadnje luči.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija