Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Izboljšave za Pentastar
Pri Chryslerju so predstavili izboljšave svojega 3,6-litrskkega šestvaljnega pogonskega agregata Pentastar.
Marko Hanželič
2. september 2015 | 7:04:20

Prvič ga bodo uporabili v Jeepu Grand Cherokee za naslednje modelno leto, med izboljšavami pa je najpomembnejša možnost dvostopenjskega odpiranja ventilov (VVL), ki je zasnovana tako, da v običajnem načinu deluje pri nižji stopnji odpiranja ventilov, saj je poraba v tem načinu nižja,, ko pa voznik potrebuje več moči motorja, pa preklopi v višjo, kar hkrati omogoča tudi boljše izgorevanje. Pri Chryslerju so izračunali, da je povprečen prihranek goriva 2,7 odstotka v primerjavi s starim 3,6-litrskim Pentastar V6 motorjem.

Novosti sta tudi uporaba sistema za recirkulacijo izpušnih plinov (EGR) in izboljšan sistem variabilnega odpiranja ventilov (VVT), ki sodeluje z novimi injektorji z dvakrat večjim številom luknjic kot pri predhodniku, motor pa je tudi za 1,8 kilograma lažji kot poprej.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija