Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   iStream Carbon
Revolucija zasnove
Pri Gordon Murray Designu so predstavili podrobnosti svoje nove šasije, ki so jo zasnovali skupaj z Yamaho.
Marko Hanželič
30. oktober 2015 | 17:19:02

Novo šasijo z imenom iStream Carbon so prvič uporabili pri zasnovi koncepta Yamaha Sports Ride, eden najbolj znanih in uspešnih inženirjev v F1 pa jo označuje kot "prvo velikoserijsko in finančno ugodno strukturno rešitev iz karbonskih vlaken in materiali iz F1", namenjeno tudi neprofesionalnim dirkačem.

Proizvodni proces šasije iStream Carbon so razvijali dve leti in je na las podoben že obstoječemu iStreamu, le da so tokrat namesto steklenih uporabili ogljikova vlakna, proces izdelave pa je popolnoma avtomatiziran. Zaradi tega je bistveno cenejši od velike večine tovrstnih produktov, kljub temu pa ima vrhunsko trdnost zaradi dveh slojev ogljikovih vlaken v kombinaciji s sredico z zasnovo satovja, hkrati pa ga odlikuje nizka masa.

Pri Gordon Murray Designu so napovedali, da bodo glede na povpraševanje lahko izdelali med 1.000 in 350.000 enotami letno.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija