Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Koenigseggov motor brez odmične gredi
Mnogi napovedujejo skorajšnji konec konvencionalnemu motorju z notranjim zgorevanjem, a pri Koenigseggu še vedno trdno verjamejo v njegovo tradicijo.
Marko Hanželič
10. januar 2016 | 13:22:59

V zadnjih letih so se pri Koenigseggu precej posvečali razvoju motorja brez odmične gredi.V ta namen je Christian von Koenigsegg ustanovil celo hčerinsko razvojno podjetje FreeValve, ki je pred dnevi razkrilo lastno vizijo motorja brez odmične gredi.

Pogonski agregat brez odmične gredi deluje na principu odpiranja ventilov s pomočjo pnevmatskih aktuatorjev, zapirajo pa se s pomočjo vzmeti ali stisnjenega zraka. Takšen način omogoča enostaven način nadzora nad posameznim ventilom na način, ki ga doslej še nismo videli in s tem tudi možnost povečanja moči in navora tudi za 30 odstotkov v primerjavi s konvencionalnim motorjem z odmično gredjo.

Obenem takšen sistem omogoča enostavno izklapljanje posameznih valjev in prihranek pri gorivu, prav tako v višini 30 odstotkov. Švedi ne skrivajo, da ima zadeva tudi šibke točke, predvsem na področju hrupa in zanesljivosti, tako da bo bržkone preteklo še nekaj časa, preden bodo pri Koenigseggu rešitev lahko uporabili tudi na njihovih avtomobilih,

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija