Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Lažji, tišji in močnejši
Pri Mercedesu so predstavili nov dvolitrski turbodizelski agregat, ki bo poganjal model E 220d.
Marko Hanželič
15. februar 2016 | 23:08:04

Daimler je novo družino turbodizelskih agregatov poimenoval z oznako OM 654, še letos spomladi pa bo prvi primerek poganjal predstavnika razreda E z oznako 220d. Gre za prvi popolnoma iz aluminija izdelan Mercedesov štirivaljnik, ki je za 13 odstotkov ekonomičnejši od odhajajočega 2,1-litrskega motorja. Delovno prostornino so pri Mercedesu zmanjšali na dva litra, težo pa z 202,8 kilograma na 168,4 kilograma.

V primerjavi s predhodnikom nov motor proizvaja tudi manj vibracij in je tišji, k čemur pripomore tudi uporaba injektorjev skupnega voda četrte generacije, jeklenih batov s stopničasto zasnovo zgornjega dela, minimalno trenje pa zagotavlja tudi nanometrski nanos prevleke površine valjev (Nanoslide).

Pogonski agregat nove generacije je ob vsem naštetem tudi močnejši od predhodnika, kar pomeni največjo moč 143 kW (192 KM) pri 3.800 vrtljajih v minuti ter 400 Nm najvecjega navora, ki je v sodelovanju z devetstopenjskim samodejnim menjalnikom na voljo v območju med 1.600 in 2.800 vrtljaji v minuti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija