Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Štirje novi, od tega dva vrstna šestvaljnika
Pri Mercedesu so predstavili kvartet novih pogonskih agregatov, ki bodo (med drugim) skrbeli za poganjanje nove gereracije razreda S.
Marko Hanželič
1. november 2016 | 21:52:05

Vsi štirje pogonski agregati temeljijo na modularni arhitekturi, katere osnova je pol litra volumna na posamezni valj. Takšna zasnova po besedah tovarne omogoča vrhunske zmogljivosti ob nižji porabi goriva in s tem tudi nižjih emisijah toplogrednih plinov. Zanimiva sta predvsem oba vrstna šestvaljnika. Bencinski nosi oznako M256, sklopljen pa je z 48-voltnim električnim sistemom, ki poganja glavne porabnike električne energije, kot so zaganjač, alternator, vodna črpalka in kompresor klimatske naprave. V sklopu pogonskega sklopa je tudi dodatni električni kompresor, ki preprečuje turbo luknjo. Pri Mercedesu zanj sicer obljubljajo 300 kW (408 KM) največje moči in 500 Nm maksimalnega navora, kar sovpada z zmogljivostmi aktualnega osemvaljnika.

Dizelski sotrpin se lahko pohvali s časovno variabilnostjo odpiranja ventilov, blok motorja je iz aluminija, bati iz jekla in Nanoslide oblogo samoh cilindrov, kar zmanjšuje trenje. v Primerjavi z odhajajočim primerkom, ki zmore 258 "konjev" ima novinec 230 kW (313 KM) največje moči, hkrati pa porabi za 7 odstotkov manj goriva.

Novi razred S bo poganjal tudi štirilitrski V8, ki zmore 350 kW (476 KM) največje moči in 700 Nm navora pri vsega 2.000 vrtljajih v minuti. Motor je dobil oznako M176, zamenjuje pa tistega, ki mu interno pravijo M278. Za varčne so pri Mercedesu poskrbeli tudi za možnost odklopa štirih valjev.

Zanji med novinci je dvolitrski štirivaljnik z največjo močjo 197 kW (268 KM) z dvema twin-scroll turbinskima polnilnikoma in 48V zaganjačem/alternatorjem, ki prispeva k zniževanju porabe goriva.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija