Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tehnika   |   Fotozgodba: Bugattijeva tovarna v Molsheimu
Tako čista, da bi lahko jedli s tal
V francoskem Molsheimu stoji povsem drugačna tovarna avtomobilov. Tovarna, ki se zdi bolj kot laboratorij, in kjer nastaja Bugatti Chiron.
Marko Hanželič
8. februar 2017 | 10:04:13

V proizvodnem procesu hiperšportnika, ki ga sestavlja 1.800 posameznih delov, trenutno dela vsega 20 delavcev, v tem trenutku pa nastaja dvanajst primerkov novega Bugattijevega aduta. Letos bodo sicer izdelali 70 avtomobilov, proizvodnja pa je zagotovljena tri leta vnaprej, saj je naročil za zdaj 220. Kot se za avto, ki stane 2,4 milijona evrov spodobi, seveda praktično ni dveh enakih predstavnikov, ki zapustita to manufakturo.

Na voljo je namreč 23 barv zunanjosti, 8 različic karbona in 31 barv usnja v notranjosti. To pa še ni vse, saj pri Bugattiju ponujajo osem različic alkantare, trideset variant prešitja, osemnajst različnih možnosti oblazinjenja tal in 11 različnih barv varnostnih pasov. K temu lahko prištejemo še upoštevanje popolnoma individualnih želja. Posameznega Chirona v povprečju izdelujejo šest mesecev, proces proizvodnje pa si lahko ogledate tudi v priloženi galeriji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija