Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Arteonovi LED žarometi predvidevajo namesto voznika
Arteon kot prvi Volkswagnov model ponuja možnost dinamičnih smerno prilagodljivih luči z novim, prediktivnim uravnavanjem. Dvojni LED-žarometi zavoj osvetlijo že do dve sekundi prej, preden voznik začne obračati volan.
Uredništvo
12. junij 2017 | 10:18:26

Novi sistem osvetlitve v Arteonu ima te  opisane sposobnosti zato, ker je delovanje luči omrežno povezano s sprednjo kamero in navigacijskim sistemom. Aktivni sistem osvetlitve je tehnološki paket, ki uporablja dvojne LED-žaromete s tako imenovanimi projekcijskimi lečami ter med drugim vključuje dinamično uravnavane dolge luči Dynamic Light Assist (interaktivne stalno vključene dolge luči kot funkcionalna nadgradnja sistema Light Assist) in dinamične smerno prilagodljive luči. Slednje prek variabilno krmiljenih modulov žarometov ovinke osvetlijo glede na kot zasuka volana. Novo pri tem je dejstvo, da se to zdaj pri Arteonu – ne glede na kot zasuka volana – zgodi tudi vnaprej (prediktivno), na osnovi posnetkov sprednje kamere in podatkov o poti iz navigacijskega sistema. Na ta način lahko vozilo osvetli ovinek, še preden voznik začne obračati volan. Poleg tega se svetlobni snop žarometov usmeri na radij ovinka, ker se manj svetlobe razprši v smeri roba cestišča.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija