Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Znanje iz F1 za varnost dojenčkov
Pri podjetju Williams Advanced Engineering so uporabili znanje, ki so ga pridobili z dolgoletnim udejstvovanjem v F1 in ustvarili posteljico za nujne prevoze dojenčkov.
Artur Švarc
2. oktober 2017 | 11:48:00

Poudariti velja, da so zanjo uporabili karbonska vlakna, kar pomeni, da brez poškodb lahko zdrži izjemno močne trke, hkrati pa novorojenčku ali dojenčku zagotavlja tako rekoč idealne pogoje glede temperature in zračne vlage med transportom z reševalnim vozilom ali helikopterjem. 

Posteljico so pri Williamsu zasnovali in izdelali skupaj s podjetjem Advanced Healthcare Technology, v letu dni pa nameravajo izdelati okoli 500 enot. 

Pohvalno je, da moštva iz F1 svoje izkušnje in tehnologijo uporabljajo tudi za izboljšanje vsakdana. Pri McLarnu so tako že pred časom sklenili sodelovanje z letališčem Heathrow, kjer skrbijo za procesiranje podatkov in optimizacijo vzletanja letal, pri Williamsu pa so prispevali aerodinamična znanja za izboljšanje pretoka hladnega zraka pri industrijskih hladilnikih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija