Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Ferrari z revolucionarnim načinom barvanja
Pri Ferrariju so kot prvi predstavili tehnologijo barvanja pri nižjih temperaturah, ki naj bi ob pomembnem prihranku energije in stroškov omogočala tudi vrhunsko kakovost in obstojnost barve.
Artur Švarc
2. avgust 2018 | 8:04:00

Poglejte lak na 25 let starem avtomobilu in razlike od enega do drugega avtomobila lahko segajo od skoraj nedotaknjene svetleče se površine, do matiranega in uvelega barvnega približka. Veliko je odvisno tudi od kakovosti barve in predvsem procesa barvanja. 

Pri Ferrariju so kot prvi predstavili tehnologijo barvanja pri nižjih temperaturah, ki naj bi ob pomembnem prihranku energije in stroškov omogočala tudi vrhunsko kakovost in obstojnost barve. Skupaj s podjetjem PPG so razvili t.i. low cure clear coats paint technology, dvokomponentni sistem barvanja, ki s pomočjo posebnega laka omogoča barvanje pri nižji temperaturi. Nova generacija trdilcev na osnovi polietilenskih smol prispeva k večji obstojnosti barve in bolj izraženim barvam. 

Ferrari bo z novo tehnologijo lahko svoje avtomobile obdal v 61 barvnih odtenkov, na področju barvanja pa Italijani že leta sodijo med najbolj napredne znamke. Leta 2004 so med prvimi prešli na barvanje avtomobilov na vodni osnovi. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
etilometer
Italijani so pred vsemi to jaz govorim že lep čas sam tu v Sloveniji je težko to razumeti.
2.8.2018 13:12:08
skrivo
Tukaj v SLO ne moreš skoraj nobenega prepričat, da poleg sicer kvalitetnih nemških avtomobilov obstaja še kaj nenemškega, ki je tudi kvalitetno....
2.8.2018 13:59:54
bacco
Italijani znajo narediti marsikaj dobrega. Pa tudi precej inovativni so. Imajo pa problem, da so pogosto šlampasti. In to se pogosto odrazi pri kakih malenkostih, ki marsikoga (preveč) motijo. Pri nemškem avtu recimo težko vidiš, da se ti polomijo vodila predala, ali pa kljuka na vratih. Imaš pa bolj resne težave
2.8.2018 14:32:10
etilometer
Od kar je žal pokojni Sergio Marchioni prevzel krmilo fca so Italijani standarde kvalitete dvignili na nivo nemških avtov in upam, da bodo novi lastniki to pot nadaljevali.Nekaj fines še izboljšajo pa so tu tu. Vendar tu jaz ne štejem ferrarija ki je itak svet za sebe. Nedavno nazaj sem bral neko italijansko spletno stran, da so si šefi audija ob odprtju tovarne cassino, kjer delajo giulije in stelvio pogledali proizvodno in bili precej začudeni nad inovativnostjo proizvodnje in tovarne kot celote.
3.8.2018 1:41:07
bacco
Jaz nisem govoril o Ferrariju, tisto je luksuz. Šlamparija je bila močno prisotna tudi pod Sergiovim vodenjem. Ti jih nekaj naštejem? Luščenje volana in ročice menjalnika (Bravo, Giulietta, zatikanje ročice smernikov, lomljenje loput pri avtomatski klimi (Punto, Bravo, Giulietta), luščenje logotipov... brezvezne stvari, ki pa grejo ljudem na živce in so povsem brezvezni stroški. In ja, zaradi takšne šlamparije se potem folk norčuje iz avtomobilov, ki so sicer precej zanesljivi. Lahko da je Giulia glede tega boljša, ampak to bo pokazal čas.
3.8.2018 7:57:28
911
Luščenje Bmw-jeve armature si pa namerno izpustil ali?
3.8.2018 11:30:09
shark911
Žalostno je predvsem to,da moramo v letu 2018 sploh govoriti o luščenju logotipov,volanov in prestavnih ročic...ker te zadeve so proizvajalci znali narediti tako kot morajo biti že najmanj 50 let nazaj...kot da inženirji nebi znali narediti logotipa,ki se ne bo luščil,saj ne gre za raketno znanost...tukaj gre izključno za varčevanje...
3.8.2018 11:42:31
bacco
911 z bavarskimi težavami nisem najbolj na tekočem. Vozim pa že lep čas italijanske avte, tako da sem z njihovimi traparijami kr na tekočem. Sploh pa so kupci nemškega pleha drugačni, in odpuščajo proizvajalcem bistveno hujše kikse. Shark, ja gre za šparanje. Odlično pravo usnje so nadomestili z "eko" usnjem. In je sranje. Prihranili pa par € na avto?
3.8.2018 12:14:05

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija