Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kako v praksi deluje BMW-jev pomočnik za vzvratno vožnjo
Na nedavni domači premieri novega X5 smo na posebej pripravljenem poligonu preverili delovanje novega pomočnika za vzvratno vožnjo.
Artur Švarc
3. december 2018 | 12:54:00

Bavarci pri velikem športnem terencu uvajajo zanimivo asistenco, ki bo morda marsikomu kdaj prišla zelo prav. Gre sistem pomoči pri vzvratni vožnji, kjer sistem prevzame krmiljenje za manevriranje vozila po poti, ki je pred kratkim potekala naprej. Avtomobil si v tem primeru, s pomočjo kamer in senzorjev, zapomni zadnjih prevoženih 50 metrov in na tak način morda spravi iz zagate voznika, ki je zašel v kakšni ozki ulici. 

Sistem je del parkirne asistence, ki je povezana s kamero na zadku, slika pa se neposredno prenaša na osrednji zaslon na dotik, kjer uporabnik v določenem trenutku sproži delovanje pomočnika za vzvratno vožnjo. Voznik mora pri tem le upravljati stopalko za zavoro, pri tem pa hitrost naj ne bi bila višja od 5 km/h. Vsaj tako smo storili v našem primeru in po priporočilu inštruktorja. Vsekakor zanimiv dodatek v novem BMW-ju X5.

Posted by Avtomanija
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija