Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Prihaja CarKey, najprej za BMW

Apple

Apple - Prihaja CarKey, najprej za BMW
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.6.2020 10:02:00

Apple je napovedal CarKey, nekaj kar uporabniki Androida že poznajo. S sistemom bo mogoče brezkontaktno odkleniti avto z iPhonem.

Artur Švarc

Prvi avto, ki bo sodeloval z Applovo novotarijo, je prenovljena BMW-jeva Serija 5, bodo pa storitev postopoma vključili v vso aktualno generacijo modelov.

Način delovanja je preprost – najprej parimo iPhone ali uro z avtomobilom, ki podpira CarKey, potem pa morate Applovo napravo držati blizu kljuke vrat. Potem se zgodi avtomatski proces in za odklepanje uporabljate Face ID ali Touch ID. Možna je tudi opcija brez identifikacije, Express Mode.

BMW že deluje z Andorid telefoni, prav tako nekateri proizvajalci avtomobilov ponujajo aplikacijo, ki omogoča te funkcije s telefonom.

Apple bo funkcijo CarKey dodal v nadgradnji iOS14, kompatibilna pa bo tudi z iOS13. Opcija omogoča delitev »ključa« tudi drugim uporabnikom. Tako namesto lahko dostop do avtomobila omogočite tudi drugim osebam kar preko sporočil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac 23.6.2020 12:16:48
Kaj pa klasičen ključ? Ko zmanjka akumulatorja?
7even77 23.6.2020 17:04:24
Ga imaš (še naprej) vedno s seboj... Pač zanesljiv(ejš)i back up.
kamiKaZaA 23.6.2020 19:12:46
Moj kupljen novi avto, sedaj star 1,5 leto ima keyless go. Od samega začetka ne uporabljam tega, ker je že bilo preveč ukradenih avtov, ko so prestregli signal. Jaz vedno stistnem ročno zaklep, da s tem zaklenem avto in izklopim keyless go in ko se približam avtu, moram spet stisniti gumb na daljincu in ga ni moč odkleniti na kljuki. Avto pa je že 1,5 leto parkiran na odprtem parkirišču v Mariboru pred bloki, kjer je avto moje znamke in znamk VW, ter BMW največkrat ukraden. Letno jih zmanjka par komadov. Grozno.
klemens 24.6.2020 0:19:12
Jaz se ne sekiram, imam zavarovano. Če ga želijo ukrasti ga bodo. Kolegovemu fotru so odvlekli M2 iz garaže, da so se poznale črte na tleh.
kamiKaZaA 24.6.2020 13:54:13
Tudi moj je ful kasko zavarovan, pa se bom sekiral, če ga ukradejo, ker zavarovalnica nikoli ne izplača 100% vrednosti. Poznam osebo, ki je po kraji imela 3.000€ čistega minusa oz. je toliko manj dobil, kot je bil tisti avto vreden. Drugače pa jaz nebom koristil teh naprednih sistemov za odklep vozila, ker so avti dosti lažja tarča od old school vlomov. Meni ni problem stisnit gumba na daljincu.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija