Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Mahlejev novi motor brez vzdrževanja

Elektromotorji

Elektromotorji - Mahlejev novi motor brez vzdrževanja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.5.2021 21:33:00

Mahle je predstavil elektromotor brez magnetov, ki ima 95-odstotno učinkovitost in ne potrebuje vzdrževanja.

Artur Švarc

Pet let nazaj je Honda predstavila prvo praktično rabo neodimijevega magneta, ki ne potrebuje redkih zemeljskih kovin. To je bil takrat velik preboj za industrijo, saj je to pomenilo, da bi lahko Honda izdelovala elektromotorje brez redkih kovin kot so disprozij ali terbij. Mahle je zdaj vse to dvignil na čisto nov nivo.

Predstavili so nov elektromotor brez magnetov. Trenutno je v zadnji fazi preizkušanja in najbolj pomembno je, da ne potrebuje redkih kovin. Mahle pravi, da revolucija ni samo v tem, da je proizvodnja ekološka, ampak da so prednosti tudi pri stroških in vzdrževanju.

Motor je tudi izjemno učinkovit, Mahle pravi, da kar 95-odstotno v vseh režimih delovanja, kar je do zdaj uspevalo le pogonom v Formuli E. Ko gre za vzdržljivost, je obraba skoraj nična, saj je motor brezkontakten in brez klasičnih magnetov. To pomeni, da praktično tudi brez vzdrževanja. Mahle računa, da bo njihov izdelek uporabljen v najširšem možnem krogu, prednosti pa bo izkusila tudi avtomobilska industrija.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil 16.5.2021 22:28:23
To kapitalu ne bo všeč.
shark911 17.5.2021 0:02:55
Alfafil,se strinjam! Inženirji znajo že več kot 100 let narediti izdelek,ki je praktično večen,in ki potrebuje minimalno vzdržavanja...ampak ko zadevo dobi na mizo prodajni in poprodajni oddelek,pa niso preveč navdušeni. V strojništvu je recimo tako,da če nek ležaj zdrži 5 let in stane 1 euro,bo 20% večji (naddimenzioniran) ležaj za 1,2 eura zdržal 100% dlje...100% večji ležaj za 2 eura pa verjetno 10x dlje...ampak to proizvajalcem ni v interesu,ker recimo po tej logiki noben nebi nikoli menjal pralnega stroja,kjer ponavadi najprej crkne ležaj bobna Potem imaš pa pralni stroj z 10 letno garancijo na motor,ampak spet je hudič v podrobnostih,ker ta zadeva ima splošne garancije 2 leti in nikoli ne crkne motor,ampak kontroler,katerega zamenjava stane več kot pol cene novega pralnega stroja
RenaultF1 17.5.2021 7:20:17
To zna biti zanimivo ampak kot sta predhodnika povedala, to ne bo slo cez... zal
spartan 17.5.2021 11:03:41
Takšen koncept eMotorja je predstavil že BMW pred časom, pa tudi Bosch. Nič novega.
spartan 17.5.2021 21:38:09
To je hibrid med asinhronim in sinhronim motorjem. Solid-state baterije se naj dajo zraven, pa bo. Mogoce bom tudi sam imel kdaj el. avto...upam, da ne
skrivo 17.5.2021 21:47:18
To je spet PR. Nekaj so spacali, ampak iz notranjih virov vem, da so naši v Mahleju (bivša Iskra avtoelektrika) naredili še boljši motor, ampak švabom ni bilo všeč, ker ga niso neredili švabi. Mahle prodaja motorje samo za Twizija, pa še to so pojerbali z nakupom Iskre avtoelektrike. Do sedaj sami niso naredili še nič, tudi tale je samo teoretičen, nič še ne dela. Teslin motor brez magnetov je bil pred desetletjem na nekje 93%, sedaj so višje. Slovenski motor Emrax (Kamnik), ima izkoristek preko 98% in največjo moč na enoto mase na svetu (no, ta ima neodimske magnete seveda).
Pr0ph3t 17.5.2021 22:51:45
takšni motorji "brez vzdrževanja" so znani že od vekomaj. Recimo SRM (preklopni reluktančni motor) je bil patentiran leta 1838, potem pa so tule še indukcijski motorji s kratkostično kletko... tega je še pa še. Dejansko so vsi motorji brez vzdrževanja tisti, ki nimajo komutatorja. Težava je pa v prepoceni magnetih. Predvsem na SRMju se je veliko delalo takoj okoli leta 2010, potem pa je spet use usahnilo, ker je cena magnetov spet drastično padla. Nekjer na spletu sem enkrat zasledil kdo ima kaj v avtih in zakaj. Ne najdem več povezave. Drugač pa ena fanj primerjava tukaj za dobit občutek kaj je kaj: https://www.afahc.ro/ro/afases/2013/eng_el/BALTATANU_Florea.pdf
© Copyright 1999-2021 Avtomanija