Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Električni pogon brez dragih in redkih materialov

Napredek

Napredek - Električni pogon brez dragih in redkih materialov
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.1.2022 0:21:00

BMW-jev elektromotor pete generacije, ki bo poganjal novi BMW iX M60, prinaša rešitev, ki združuje občutljivost elektromotorjev stare šole in visokotehnologijo, da bi na ta način izboljšal učinkovitost brez uporabe redkih mineralov.

Urša Prosenjak

Kitajska nadzoruje več kot 90 odstotkov svetovnih zalog redkih mineralov, ki jih pogosto pridobivajo s suženjskim delom. Podjetja, kot sta nemško podjetje MAHLE in celo Bentley, razvijajo visokozmogljive indukcijske motorje brez magneta, da bi zmanjšali močno odvisnost od Kitajske. BMW se je odzval s svojim novim električnim motorjem brez magneta. Njegov motor pete generacije ima večjo gostoto energije in boljše upravljanje toplote, kar pomeni več vrtljajev, več navora in še več moči.

Dva motorja BMW iX M60 delujeta po principu sinhronega stroja, ki ga napaja elektrika. To pomeni, da namesto trajnih magnetov rotor poganja natančno odmerjen dotok električne energije. Pogonska enota deluje v šestih fazah in ima dvojni pretvornik. To omogoča povečano največjo moč, ki je na voljo do visokih hitrosti.

BMW razvil motor pete generacije brez magneta, ki deluje kot trifazni sinhroni motor in uporablja krtače za zagon rotorja. Pri delovanju krtač in komutatorjev običajno nastajata prah in s tem obraba, zaradi česar jih je treba redno menjati, zato jih večina proizvajalcev električnih vozil ne uporablja. Pri BMW pa upajo, da bo uporaba sodobnih materialov in tehnologij tesnjenja podaljšala življenjsko dobo njihovega motorja. Krtačni moduli novega motorja so nameščeni v zaprtem predelu, kar preprečuje onesnaženje s prahom v ožičenju rotorja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs 18.1.2022 14:09:47
Če je korak nazaj do krtačnih motorjev smiseln, potem pohvalno. Na tlea ass-face pa se jaz še vedno ne morem navaditi.
Dež 18.1.2022 16:29:20
Me prav zanima, kaj se bo izcimilo iz vseh teh revolucionarnih konceptov. Upam, da na koncu ne prevladajo vozila na zračno blazino, kjer bo bistven dober kompresor in gostota zraka.
jjs 18.1.2022 20:18:46
Ja, s tem da Hovercraft ni ravno slovel po varčnosti
skrivo 18.1.2022 22:58:15
Ja, to je ena izmed možnih rešitev; namesto trajnih magnetov v rotorju, daš elektromagnet, ki sicer nekaj malega troši, ampak ne veliko. Za napajanje rotirajočega elektromagneta pa rabiš 2 drsna obroča, ki sta popolnoma gladka in 2 krtački, ki gor drsita. Obraba je minimalna, edino visoki obrati so problem, ki so ga nekako očitno rešili. Dobiš pa s takim motorjem še brutalnejšo moč na enoto mase kot s trajnimi magneti iz redkih zemelj, pa še segreje se lahko bolj (magneti se pri določeni temperaturi razmagnetijo).
aichi 19.1.2022 6:26:44
@dež, močno dvomim o kakih zračnih blazinah, ker je bistvo vožnje po cesti trenje.
© Copyright 1999-2021 Avtomanija