Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tudi takšen je lahko Ferrari
Predelave   |   V počastitev legendi
Tudi takšen je lahko Ferrari
Nizozemski oblikovalec Niels van Roij se je pred časom lotil risanja zelo posebnega projekta oziroma predelave, ki je pred dnevi končno ugledala luč sveta. Po skoraj 60 letih so s tem unikatnim avtomobilom znova obudili oznako Bredvan.
Peter Pirkovič
28. januar 2021 | 9:21:00

Če se vrnemo v letu v leto 1962, natančneje na 24-urno dirko Le Mans, takrat je v konkurenci po stezi vozil tudi unikaten primerek Ferrarija 250 GT SWB Breadvan. Šlo je za predelavo modela 250 GT SWB Berlinetta, ki jo je oblikoval Giotto Bizzarini, sestavil pa Giovanni Volpi iz Scuderie Serenissima. Glede na podolgovati Shootingbrake obliko, so mu francoski novinarji zelo hitro našli oznako La Camionnette, ostali angleško govoreči novinarji pa so izumili oznako Breadvan. Prevod verjetno ni potreben.

Zdaj skoraj šestdeset let pozneje, se najde neznani lastnik Ferrari Maranella, ki ima pod palcem očitno ogromno denarja in si želi, da bi njegov avto postal novodobna verzija Breadvana. Niels van Roij je bil tisti, ki je zadevo po vzoru starodobnika narisal, povsem ročno pa je nekaj mesecev sestavljal specialist za tovrstne predelave Bas van Roomen. V12 pogonska tehnika ostaja enaka, poleg karoserijske predelave, so morali malce prilagoditi vzmetenje in mu nameniti nove gume (Vredestein Ultrac Vorti +). Cena predelave ostaja skrivnost, a ta zagotovo ni majhna.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
denis1304
In če nočeš imeti težav s Ferrari odvetniki, moraš odstraniti vse oznake.
28.1.2021 11:38:32
spartan
Grdo....
29.1.2021 8:39:40
Jon
Zapohani dutčerji😂
29.1.2021 21:18:50

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija