Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...

Električna žaba

Restomod

Restomod - Električna žaba
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.7.2021 9:38:00

Citroen DS še vedno velja za enega najlepših avtomobilov, Electrogenic pa mu je vdahnil drugačno dušo.

Artur Švarc

66 let pozneje je DS na svetu kot znamka, česar pa ne gre mešati z legendarno Boginjo. Electrogenic je v skladu z 21. stoletjem DS predelal na elektriko. Podjetje iz Oxforda je ohranilo originalno podobo, 2-litrski bencinski motor pa so zamenjali z brezkrtačnim elektromotorjem z 89 kW in 235 Nm navora. Zanimivo, pri vsem tem je ostal ročni menjalnik.

Elektriko zagotavlja 48,5 kWh baterija in obljublja 225 kilometrov dosega. Tudi polnjenje ni od muh, baterija se z 29 kW močjo polnjenja napolni v dveh urah. Če bi kupci radi bolj zmogljivo baterijo, je na voljo tudi ta, skupaj s povečano močjo polnjenja. Electrogenic je tudi klasično mehansko črpalko za vzmetenje nadomestil z električno, kar menda omogoča tišje delovanje in bolj udobno vožnjo kot original.

Edine opazne razlike na zunanjosti so odsotnost izpušnih cevi zadaj in napis DS EV electronique na pokrovu prtljažnika.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork 30.7.2021 10:17:51
Fajn ideja. Električen avto z ročnim menjalnikom, to pa prvič slišim
skrivo 30.7.2021 23:33:19
Skoraj vsi predelani električni avti ohranjajo manjalnik, tudi sam takega vozim 10 let. Menjalnik tudi elektromotorju še kako prav pride, saj lahko z menjalnikom deluje pri optimalnih vrtljajih in posledično je domet nekje 5-15% večji kot brez njega. Pa z menjalnikom se čist fajn da peljat, skoraj isti drek kot bi bila mašina, edino spelješ v 2. ali 3. prestavi brez sklopke. Aja, pa špuro lahko vlečeš z mesta, na enak način kot z mašinskim edino vztrajnik moraš pustiti pri predelavi. Bi si upal trditi, da bo tale žaba imela manjšo porabo od novih super duper elektro gnanih DS-ov (zaradi menjalnika).
© Copyright 1999-2021 Avtomanija