Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Defender in Corvette
Prvi je delavec, druga športnica – njuna skupna pot se začne pri East Coast Defenderju.
Artur Švarc
27. junij 2017 | 1:18:45

Navzven je videti skoraj povsem običajen Defender, a sprememb je veliko več – pod motornim pokrovom je LS3 V8 6,2-litrski motor s 320 kW iz Corvette. Ta moč na kolesa prenaša preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika, do stotice pa pospeši v šestih sekundah.

Kot rečeno, je posebni Defender z ljubkovalno oznako Honey Badger nastal v delavnicah East Coast Defenderja, ki ima sedež na Floridi. Motor ni edina spremeba, tu je še izboljšana pogonska gred z zaporo diferenciala in Borla izpušni sistem, ki prinaša poseben zvok, ki ga boste slišali v spodnjem videu.

Zamenjali so tudi vse hidravlične in gorivne vode, originalna kolesa pa so nadomestili z 18-palčnimi kolesi. Spremenjene so tudi luči, ki so zdaj LED, nekaj malega je oblikovnih dodatkov na karoseriji, z zadka pa mrtve kote prenaša kamera.

V notranjosti najdemo še varnostno kletko, Momov volan in Corbeaujeve sedeže v črnem usnju. Infotainment je Kenwoodov, ki sodeluje z JBL-ovimi zvočniki. Cena? 159 tisoč ameriških dolarjev za nevsakdanjega Defenderja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija