Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Boss za Roberta Downeya Jr.
Predelovalska hiša SpeedKore je za filmskega igralca pripravila prav posebnega Mustanga Boss 302.
Marko Hanželič
4. november 2017 | 11:34:29

V osnovi gre za model iz leta 1970, pri SpeedKore pa so poskušali upoštevati vse igralčeve želje: Robert Downey Jr. je sicer aktivno sodeloval pri predelavi, njegova ideja pa je bila, združiti moderno s tradicionalnim.

Pod motorni pokrov so pri SpeedKore namestili petlitrski Ford Performance Aluminator V8 s Stage 2 Ford Performance/Roush kompresorjem, drugi del pogonskega sklopa pa je Bowler T56 menjalnik, ki moč in navor prek Detroit Speed diferenciala prenaša na zadnji kolesni par. 

Podobno kot ostali projekti podjetja SpeedKore, so tudi pri Downeyevem Mustangu uporabili veliko sestavnih delov iz karbonskih vlaken, avto pa pobarvali v PPG Khaki Yellow rumeni barvi. Za notranjost so poskrbeli pri Gabe’s Street Road Custom Interiors, ob usnju in športnih sedežih pa so uredili tudi prezračevanje in klimatsko napravo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Ni kaj, ded si zna privosciti
4.11.2017 16:39:28
GTI
Lahko bi odstranili nalepke z gum pred fotografiranjem.
5.11.2017 16:40:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija