Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predelave   |    Alpina XD3
Dizelski BMW X3 kot raketa
BMW X3, dizelski motor in 4,9 sekunde do stotice. Če ga že ne izdeluje BMW, pa ga pripravi Alpina.
Artur Švarc
27. februar 2018 | 11:05:57

Medtem ko se Bavarci osredotočajo na hibridni in električni X3, so se pri Alpini odločili naviti dizla.

Barvarski predelovalec je vzel 3-litrski biturbo dizel in iz njega iztisnil 245 kW (333 KM) in kar 700 Nm navora. Številke same po sebi ne bi povedale veliko, če ne bi pomagale, da BMW-jev srednji SUV do stotice skoči v samo 4,9 sekunde, končna hitrost pa je 254 km/h. S tem je X3 bržkone tudi najhitrejši dizelski SUV na trgu.

Poraba znaša 9 litrov, emisij pa je za 238 g/km. Motorno moč na vsa štiri kolesa prenaša 8-stopenjska avtomatika, pri Alpini pa so še malce dodelali štirikolesni pogon, da se ta strinja s povečano močjo. XD3 ima tudi novo športno vzmetenje in elektronsko nastavljive blažilnike in aktivno zaporo zadnjega diferenciala. Serijsko je avto postavljen na 20-palčna kolesa, opcijsko pa vam jih zamenjajo za 22-palčna. Avto prihaja v prodajo v drugem četrtletju 2018.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija