Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predelave   |   Vilner Garage
Trabant, kakršnega še niste videli
Mojstri predelav iz Bolgarije so za svoj zadnji projekt vzeli nekdaj izjemno priljubljeni avtomobil iz vzhodnega dela Nemčije.
Artur Švarc
18. april 2019 | 13:16:00

Gre za avto, ki so ga izdelovali od leta 1957 pa vse do leta 1991, v tovarni VEB Sachsenring Automobilwerke Zwickau. No, pred nekaj meseci so bolgarski avtomobilski navdušenci, ki sicer v svojem programu skrbijo za predelave bolj luksuznih vozil, v roke dobili enega od še delujočih primerkov Trabanta, ki je bil izdelan po letu 1990 in ga popolnoma prenovili. Za pogon tega skrbi Polov 1,1-litrski bencinski motor, ki so ga v zadnji fazi proizvodnje tudi vgrajevali v ta avtomobil. Štirivaljnik razvija 45 konjev, za prenos moči skrbi 4-stopenjski ročni menjalnik, medtem ko teža celotnega vozila ne preseže 700 kg. Bolj kot spremembe na zunanjosti, bo opaziti trud, ki so ga bolgarski mojstri pustili v potniški kabini. Hkrati niso pozabili niti na LED dnevne luči. Več v spodnji fotogaleriji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija