Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predelave   |   Lister SUV-E Concept
Mačka na vroči električni strehi
Lister se je lotil tudi električne zgodbe in za svoj koncept so v osnovi vzeli Jaguarja I-Pace.
Artur Švarc
7. november 2019 | 6:58:00

A osnova je močno spremenjena, tako zunanjost kot notranjost, previli pa so tudi motor. Kaj točno so naredili motorju, Lister ni povedal, le da so s spremembo softvera nadgradili moč in navor. Do 100 na uro tako skoči v štirih sekundah. Verjetno je posledično zdaj manjši tudi doseg, ki ob serijskem Jaguarju znaša 377 kilometrov.

SUV-E je dal čez shujševalno kuro. Sprednji odbijač, pokrov motorja, zadnji odbijač in spojler so zdaj karobnski. Zavore so karbonsko-kearmične, kolesa iz titana. Skupaj je avto lažji za 100 kilogramov. Novo vzmetenje je omogočilo tudi približanje tlom.

V notranjosti so uporabili Nappa usnje, na voljo je 60 različnih barv usnja in 200 barv šivov. Tako predelan Jaguar pod Listerjevim imenom stane 140 tisoč evrov, naredili pa bodo le omejeno serijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija