Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predelave   |   Ferrari Dino Monza 3.6 EVO
Ferrari Dino z motorjem F40
Ferrari ni navdušen nad tem, da se lastniki lotevajo predelav njihovi legendarnih avtomobilov, pa vendarle.
Artur Švarc
24. december 2019 | 8:46:00

David Lee, znani ameriški investitor in poslovni angel, ima v garaži praktično vse Ferrarijeve modele, pri tem pa mu motor v Dinu ni bil najbolj všeč in ga je preprosto zamenjal s tistim iz F40.

Ideja za projekt se je porodila v Porschejevi skupnosti. Lee, ki ima na družbenih omrežjih več kot pol milijona sledilcev, je nameraval narediti video o Magnusu Walkerju, Urbanem izobčencu, modnem oblikovalcu in zbiratelju Porschejev. A ker ni imel primernega avtomobila, ki bi se pomeril z Walkerjevim 911 hot rodom, je pač pogledal po svoji garaži in britanskemu predelovalcu Moto Technique zaupal svojega Dina.

Tu so stari V6 zamenjali s 3,6-litrskim V8, ki je svojo pot začel kot 2,9-litrski V8 iz F40. Pri predelavi so povečali prostornino in se znebili turbo polnilnikov. S 400 konji pod steklenim pokrovom v Dinu je videti prav bestialno.

Druge predelave obsegajo nove Brembove zavore, sodobno podvozje, servo volan in večja, 17-palčna kolesa, ki so enakega videza kot originalna.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Ko je edina skrb v življenju zabavati se ter početi neumnosti se dogajajo taki absurdi...
24.12.2019 9:42:42

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 1999-2019 Avtomanija