Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Aktualno
Italija04.05.2020
V Genovi dokončan novi most
Kilometer dolg most je zamenjal pred dvema letoma zrušeni Morandijev most, ki je terjal 43 življenj.
Okolje22.04.2020
Dan Zemlje
Na današnji dan pred 50 leti se je začelo gibanje za čistejše okolje, Dan Zemlje.
Nafta21.04.2020
Fenomen, ki mu ni para - cene nafte negativne
Včeraj se je zgodilo, da je bila cena nafte WTI negativna. To sicer ne pomeni, da vam bodo na bencinskem servisu plačevali, da avto polnite pri njih.
Nafta03.04.2020
Kako globoko lahko padejo cene?
Mala kitajska zlobna kroglica je povsem spremenila naše življenjske navade in ker ne vozimo in ne letimo, se na svetu že dolgo ni porabilo toliko malo nafte.
Prodaja26.03.2020
Golf februarja izgubil krono najbolje prodajanega v Evropi
Statistika prodaje v Evropski uniji za februar prinaša nekaj zanimivosti.
Ekologija23.03.2020
Obraba gum neprimerno večji onesnaževalec od izpušnih plinov
Medtem, ko se vse vrti okoli CO2 in ostalih izpušnih delcev, se prav nihče ne obregne ob onesnaževanje, ki ga povzročajo gume.
20.03.2020
Petersenov muzej do konca meseca na ogled na spletu
Če ste si vedno želeli ogledati Petersenov muzej avtomobilizma, pa vam je bil Los Angeles predaleč, je zdaj vaša priložnost. Muzej odpira svoja vrata na spletu in nudi brezplačne aktivnosti za najmlajše.
18.03.2020
Nevarnosti uporabe multimedijskega sistema
Raziskava je pokazala, da multimedijski sistem v avtu povzroča več težav, kot vožnja pod vplivom alkohola ali drog.
Ferrari22.02.2020
Kako postati lastnik Ferrarija?
Ferrari ni za vsakogar. Pa ne le zaradi cene, pač pa tudi zaradi specifičnih pogojev, ki jih podjetje postavlja svojim potencialnim kupcem. Pri modelih omejenih serij pa se zaplete še nekoliko bolj.
20.01.2020
Super športnik in hiper športnik - poznamo razliko?
Razlika med Lamborghinijem ali Corvette in Corollo je očitna tudi nepoznavalcem. Obstaja pa več poimenovanj teh luksuznih avtomobilov izjemnih karakteristik. Pogosto slišimo izraza super športnik in hiper športnik, ki označujeta dva različna tipa vozil, čeprav pri njuni rabi nismo vselej natančni.
Registracije v Sloveniji - 201913.01.2020
Najbolje Clio, med znamkami suveren nastop Volkswagna
Podatki o prodaji avtomobilov v lanskem letu kažejo na malenkosten padec in močno vlogo dolenjskega Clia, ki je še vedno prva izbira Slovencev. A pri končni številki celotne prodaje je potrebno upoštevati tudi visok odstotek izvoza.
12.01.2020
Negotova prihodnost dizla
Povpraševanje po vozilih na dizelski pogon v Evropi upada. Rešuje ga le še rastoča priljubljenost terenskih vozil, kjer so dizelski motorji dobro zastopani.
Avtomobilska scena v letu 2020 31.12.2019
Prvi pravi test za električne avtomobile
Novo desetletje, ki je pred nami prinaša številne odgovore, v katero smer gre razvoj avtomobilizma. Zagotovo bo že prihodnje leto tudi bolj jasna slika, ali bodo električna vozila pri nas postala nekoliko bolj resen konkurent klasičnim avtomobilom, hkrati pa se pričakuje nekoliko bolj resen nastop slovenske politike, sicer se bodo cene avtomobilov leta 2021 dvignile.
Nasvet23.12.2019
Kako pravilno odstranimo led z avta?
Čiščenje ledenega avta v mrzlem zimskem jutru ni ravno najprijetnejši začetek dneva in mnogi vozniki ubirajo bližnjice, da bi si skrajšali zoprnijo. Šipe očistijo le za silo, ali pa skušajo avto otajati z vročo vodo. Toda takšni poskusi lahko vodijo v okvare avta, lahko pa nam nakopljejo tudi kazen ali pa celo privedejo do nesreče.
Nemčija18.12.2019
Konec električnega eksperimenta za Flixbus
Največji avtobusni prevoznik na stari celini se je pred kratkim znašel pred nezavidljivo situacijo – njihovi električni avtobusi so neuporabni.
Prvi vtis: Volkswagen ID.305.12.2019
Električna prihodnost Volkswagna v Ljubljani
V zadnjih dneh so vsi tisti, ki so se pred nekaj meseci postavili v vrsto za novega ID.3, končno od blizu spoznali električarja, s katerim nemški proizvajalec vstopa v novo tretje obdobje. Pobliže sem si ga ogledal tudi sam.
Akrapovičev izpušni sistem za Toyoto Supro19.11.2019
Pri Akrapoviču razvojniki igrajo na čustva
Ob nedavni prvi vožnji nove Supre, smo si pobliže ogledali izpušni sistem, ki so ga za naknadno vgradnjo izdelali pri slovenskemu proizvajalcu izpuhov. Član razvojne ekipe, Simon Vipavec, nam je na kratko razložil, zakaj so ta avto tako zelo pričakovali, da zapelje v njihove delavnice.
Mercedes-Benz13.11.2019
Pol stoletja proučevanja nesreč in izboljšanja varnosti
Strokovnjaki Mercedes-Benza že 50 let proučujejo hude nesreče svojih vozil z namenom izboljšanja novih modelov, kar postavlja standarde tudi za ostale proizvajalce.
Obletnica07.11.2019
Vse najboljše, Trabi!
Cenovno dostopen, plastičen avto za vzhodnoevropejce je nastal kot vzhodnonemški odgovor na zahodne znamke, kot je Volkswagen.
Oglasno sporočilo04.11.2019
Pravi tip za urbane avanture
Po slovenskih cestah že vozijo prvi primerki Škodinega novega modela Kamiq, ki prednosti robustnega SUV-a združuje z aduti kompaktnega osebnega avtomobila. Rezultat? Večja oddaljenost od tal, več udobja ob vstopanju in izstopanju ter boljši pregled iz vozila. A to še zdaleč ni vse!
Reportaža30.10.2019
Ferrari Finali Mondiali 2019
Na dirkališču v Mugellu smo obiskali Ferrarijev tradicionalni dogodek Finali Mondiali, vsakoletni zaključek dirkaške sezone.
Pustolovščina brez (delujoče) navigacije12.10.2019
Pot, kjer sodobna elektronika odpove
Danes je postalo vse tako samoumevno pogojeno z informatiko, da pravzaprav tudi na potovanjih ni več pravega pustolovskega duha. Kdaj ste nazadnje koga vprašali, kje je prava pot?
Avtonomna vožnja08.10.2019
Kdo odgovarja, ko ni voznika?
Prihaja čas – ne še sicer jutri – ko bodo avtomobili vedno bolj avtonomni in s tem prihaja tudi vprašanje odgovornosti.
05.10.2019
Naše ceste imajo preveč gladek asfalt
Ko gre govora o prometni varnosti je potrebno analizirati več dejavnikov. Avto, človeka in infrastrukturo. In prav slednja je osnovni element prometne varnosti, pojasnjuje dr. Peter Lipar, predstojnik prometno tehniškega inštituta FGG, ki bdi nad čim boljšo ureditvijo prometa pri nas.
3 / 5
© Copyright 1999-2022 Avtomanija