Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
#
Novice
Obljuba Thomasa Schaferja30.11.2022
Volkswagen bo popravil razvpito šibko točko novih modelov
Novi Volkswagnov direktor Thomas Schafer si je zadal prioritetno nalogo: popraviti novi infotainment, ki je trenutno šibka točka mnogih modelov, med drugim tudi sicer zelo cenjenega Golfa 8.
Jaguar I-Pace29.11.2022
Prvo električno oklepno vozilo
Južnoafriško podjetje Armormax je izdelalo prvo blindirano elektirčno vozilo. Prvi električar, okrepljen za prevoze pomembnih oseb, je postal Jaguar I-Pace.
Obletnice29.11.2022
Citroenov klub v Sloveniji aktiven že tri desetletja
S slovesnostjo, ki se je odvijala preteklo soboto v Cankarjevemu domu na Vrhniki, so se organizatorji skupaj z udeleženci sprehodili skozi trideset let uspešnih zgodb znamke Citroën.
Mejnik29.11.2022
Milijon vozil preko novega mostu
Konec julija so na Hrvaškem, po nekaj letih intenzivne gradnje, za ves promet odprli Pelješki most, pretekli teden pa so na njem zabeležili že milijonto vozilo.
Inovacija28.11.2022
Gorivo iz starih pnevmatik
Norveško podjetje za recikliranje odpadnih gum Wastefront je prejelo 2 milijona evrov nepovratnih sredstev za razvoj postopka čiščenja olja na osnovi katalize, kar bo omogočilo pridobivanje nadomestka za dizelsko gorivo.
Vozila za posebne primere28.11.2022
Reševalne Toyote nastajajo na Gibraltarju
Toyote Land Cruiser je ena najpogostejših izbir za vozila za zahtevne terene in za vozila medicinske pomoči, ki morajo biti ustrezno prilagojena svojim nalogam. Vse tovrstne Toyote na svoji poti iz japonske tovarne opravijo še postanek.
Novo v Sloveniji28.11.2022
Kangoo v Nissanovi obleki
Zastopnik vozil Nissan v Sloveniji sporoča, da so zdaj okrepili segment manjših potniških kombijev. Namreč, v prodajne salone so postavili nov model Townstar Combi.
Skrb za vozilo28.11.2022
Izogibajmo se vožnji z rezervo!
Ob visokih cenah goriv se marsikdo odloči za strateško točenje goriva in čaka na zadnji trenutek v upanju na morebitno pocenitev, ali pa si ljudje preprosto ne morejo privoščiti v trenutni situaciji natočiti več kot minimalno količino goriva. Toda takšno ravnanje avtomobilu ne koristi.
Napoved27.11.2022
V sedmih letih se bo polovica voznikov odpovedala avtu
Analitiki predvidevajo občutne spremembe potovalnih navad Evropejcev do leta 2030.
Dražba27.11.2022
Porschejev traktor, preoblečen v Hrošča
Nenavadno vozilo iz leta 1962 na dražbi čaka novega lastnika.
Gospodarstvo26.11.2022
Prodaja avtomobilov v Evropi vztrajno raste
Število registracij novih avtomobilov v Evropi se je oktobra povečalo že tretji mesec zapored.
Nagrada za zmago25.11.2022
Phantom za vsakega nogometaša Savdske Arabije
Nogometaši Savdske Arabije so bili presrečni ob svoji zgodovinski zmagi nas nogometno velesilo Argentino. Njihov monarh, ki se je zmage prav tako razveselil, pa jih je nato osrečil še bolj.
Napovedujemo25.11.2022
Peugeot gre v Las Vegas
Francozi bodo izkoristili priložnost in na salonu zabavne elektronike CES pokazali svojo vizijo avtomobila prihodnosti.
Nagrade25.11.2022
Znanih 7 finalistov, ki se potegujejo za naslov Evropski avto leta
Žirija je sporočila, da na zmagovalca ne bo potrebno čakati do začetka marca, pač pa bo to znano že na januarskem salonu avtomobilov v Bruslju.
Prototip25.11.2022
Tritonski Mercedes G se zna zavrteti na mestu
Čez dve leti na ceste prihaja veliki EQG, ki bo imel posebno funkcijo G Turn.
Hyundai24.11.2022
Koncept Pony Coupe bo dobil novo interpretacijo
Hyundai bo v sodelovanju z italijanskim oblikovalskim studiem GFG Style oživil koncept Pony Coupe, ki se je leta 1974 predstavil na avtomobilskem salonu v Torinu.
Zanimivosti24.11.2022
Japonski avtomobili na bankovcu Kambodže
Države na bankovcih svojih valut ponavadi upodobijo različne nacionalne znamenitosti, pomembne osebe iz svoje zgodovine ali pa svoje naravne zaklade. Kambodža pa je na svoj denar skrila sodoben tehnološki dosežek, ki z njihovo državo nima nič skupnega.
Nova era24.11.2022
Moskvič moderne dobe je postal križanec
V nekdanji Renaultovi tovarni, blizu ruske prestolnice, so pred nekaj dnevi ponovno zagnali proizvodno linijo, kjer po novem nastaja model ponovno obujene znamke Moskvič.
Vaše mnenje24.11.2022
Katerega bi izbrali vi?
Dva avtomobila. Ne vsakdanja in zelo posebna. Nekakšna bisera in vrhunec zdajšnje avtomobilske ere. Audi RS6 Avant in Ford Mustang Mach1.
Nemčija23.11.2022
Praznične lučke ne spadajo na avto!
Predpraznični duh ni zajel le trgovcev. Na decembrska praznovanja se pripravljajo tudi mnogi posamezniki in nekateri gledo v svojem navdušenju predaleč. Tako kot dva nemška voznika Mustangov.
Sony Honda Mobility23.11.2022
Prvi gamerski avto
Sony bo s pomočjo Honde vstopil v avtomobilsko industrijo, od enega vodilnih proizvajalcev zabavne elektronike pa lahko upravičeno pričakujemo, da bo predstavil vozilo, ki bo več kot le prevozno sredstvo.
Nova strategija23.11.2022
Je to prva napoved za novo generacijo MX-5?
Japonci so pred nekaj dnevi spregovorili o prihodnosti znamke do leta 2030, ko bodo velik del njihove ponudbe predstavljali električni modeli. A zdi se, da bodo nekaj športnosti vendarle ohranili.
Ni za nas23.11.2022
Tudi Kitajci imajo zdaj svojo Pando
Kitajski Geely, ki je med drugim zdaj tesno povezan s skupino Renault, je objavil, da čez nekaj mesecev na domači trg pošilja nov mali mestni električni avtomobilček.
Logotipi22.11.2022
KIA ali KN?
Korejska Kia je že pred časom tako kot velik del proizvajalcev zamenjala svoj logotip, ki pa se ni najbolj posrečil.
1 / 531
© Copyright 1999-2022 Avtomanija