Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kdor bi želel izstopati, je ta BMW prava izbira
Električni BMW CE 04
Kdor bi želel izstopati, je ta BMW prava izbira
Kdor bi želel izstopati, je ta BMW prava izbira
12.07.2021 00:30

Bavarci so po velikanskih ledvičkah na seriji 4 zdaj poskrbeli za nov oblikovni šok. Čez nekaj mesecev v prodajo pošljejo električni skuter, katerega oblika je zares nenavadno drzna.

Peter Pirkovič BMW

Elektrika počasi in vztrajno prihaja tudi v svet motociklizma. Kako velik vpliv bo imela v tem segmentu prevoznik sredstev, je ta trenutek zelo težko napovedati. Bavarci so zdaj predstavili že svoj drugi in nekoliko bolj resen električni dvokolesno gnani produkt. Po modelu C Evolution bodo zdaj del svojih kupcev nagovarjali s povsem novim modelom CE 04. Gre mestni skuter z zelo moderno-drznimi oblikovnimi linijami, ki ima na spodnjem delu nameščen paket 8,5 kWh litij-ionskih baterij, te pa bodo napajale vodno hlajen električni motor, katerega najvišja moč znaša 31 kW (42 KM). Baterije bodo v optimalnih razmerah omogočale doseg zgolj do 130 kilometrov, a so za doplačilo poskrbeli, da bo polnjenje razmeroma hitro. Z 6,9 kilovatnim polnilnikom (serijsko je vgrajen 2,3 kW) bo polnjenje do 80 odstotkov trajalo 65 minut. Najvišja hitrost je omejena na 130 km/h.

Kdor bi želel izstopati, je ta BMW prava izbira

Najnovejši BMW CE 04 bo serijsko opremljen s prilagodljivimi LED žarometi in 10,25-palčnim TFT zaslonom, kjer bodo vozniku na voljo vse potovalne informacije, dodatno pa bo ta opremljen tudi s sistemom E-Call (v primeru padca, motocikel samodejno sproži klic na pomoč – 112). Bavarci so pri snovanju skuterja ustvarili še poseben prostor za čelado in polnilne kable ter prilagodljiv sedež za voznika in sovoznika, obenem pa tega novinca niso pozabili opremiti tudi s številnimi varnostnimi asistencami (nekatere od teh so na seznamu za doplačilo).

Kdor bi želel izstopati, je ta BMW prava izbira

Kaj pa cena? Osnova zanj se začne pri 11.900€, dodatno pa je možno kupiti še stranske torbe, centralni kovček, poseben set nalepk, zaščitno steklo za TFT zaslon ali za večje zaščitno prekrivalo. Prvi primerki v Slovenijo pripeljejo v še pred koncem poletja. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija