Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prenovljen muzej ob 60-letnici znamke
Lamborghini
Prenovljen muzej ob 60-letnici znamke
Prenovljen muzej ob 60-letnici znamke
23.01.2023 22:12

Lamborghini bo v letošnjem letu praznoval 60 let, ob jubileju pa so odprli prenovljen uradni muzej, ki prikazuje zgodovino razvoja znamke.

Urša Prosenjak

Za ljubitelje Lamborghinija, ki jim je Sant'Agata Bolognese predaleč, je proizvajalec superšportnikov objavil zbirko fotografij poudarkov muzeja. V večnadstropni stavbi je razstavljenih 19 vozil, ki povzemajo Lamborghinijevo zgodovino, avtomobili pa so strateško parkirani med sijoča bela tla in stene. Razstava, ki nosi naslov Prihodnost se je začela leta 1963, posebej izpostavlja nastanek in razvoj podjetja s poudarki na mejnikih in najpomembnejših modelih skozi leta.

Prenovljen muzej ob 60-letnici znamke

Muzejska vozila so razdeljena v tri glavne kategorije: tradicionalna, sodobna in redka. Med tradicionalnimi seveda ne manjkata Miura in Countach, prav tako pa so tam tudi 350GT, Urraco, Espada in LM 002. Sodobna vozila zajemajo vse pomembne modele zadnjih dveh desetletij, začenši z Diablom GT in vse do Urusa. Predstavniki redkih modelov so med drugimi Reventon, Sesto Elemento, in najnovejši Countach LPI 800-4.

Prenovljen muzej ob 60-letnici znamke

V muzeju so razstavljene tudi številne različice Lamborghinijevih V12 motorjev, ki si jih je možno ogledati pobliže, dirkalni avtomobili, na voljo pa so tudi interaktivne enote.

Odprtje prenovljenega muzeja pa je šele začetek številnih posebnih dogodkov in praznovanj, načrtovnih za vse letošnje leto, ki bodo najavljeni sproti.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2023 Avtomanija