Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dve tretjini Nemcev nasprotujeta prepovedi
Zakonodaja
Dve tretjini Nemcev nasprotujeta prepovedi
Dve tretjini Nemcev nasprotujeta prepovedi
18.03.2023 20:36

Nemčija v nasprotovanju prepovedi prodaje avtomobilov z bencinskimi in dizelskimi motorji uživa precejšnjo podporo domače javnosti.

Urša Prosenjak

Kar 67 odstotkov prebivalcev Nemčije nasprotuje prepovedi, ki naj bi začela veljati leta 2035, podpira pa jo le četrtina, poročajo nemški mediji. Največ podpornikov prepovedi prodaje motorjev z notranjim izgorevanjem je med mladimi, višje izobraženimi in simpatizerji Zelenih.

Nemčija se je v svojem boju proti načrtovani prepovedi povezala s sedmimi ostalimi državami članicami in želijo doseči izjemo za vozila, ki uporabljajo sintetična goriva.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
forplan18.03.2023 22:06
Kdor ne nasprotuje temu je zrel za **** Največ odpornikov med višje izobraženimi :) ker se jim ne sanja kako deluje avto, živijo v oblaki in mislijo da so oni center sveta...
skrivo19.03.2023 00:26
Vsaka prepoved naleti na odpor. Lepo bi pustili kit je, malo subvencionirali nič emisijska vozila kot to že počnemo in čez nekaj desetletij (npr. 50 let) bodo mašinski avti itak zaradi nekonkurenčnosti sami po sebi izginili s cest in zadeva rešena. Do takrat bodo tudi EVji imeli 2000km dosega (Kitajci so že na 1000km).
Pr0ph3t19.03.2023 08:47
"višje izobraženi" v miljonskih mestih, kjer še izpita ne rabijo, po možnosti brez tehnične izobrazbe. In taki bodo krojili usodo sveta - z vrtenjem gobca. Te bi jaz postavil v pokrajine brez javnega prevoza, slabim EEO in potem naj se vozijo z njihovimi električnimi avti. Samo 1 leto rabijo in bi hitro obrnili zgodbo. Ukinit vse subvencije ter naj se vse odvija po naravni poti, ne pa da stalno neki umetno usiljujejo.
Pragmatik19.03.2023 09:46
@scrivo - stalno zagovarjaš el. vozila, pa se sploh zavedaš, da omejitev zanje ni tehnika teh vozil oz . sposobnost proizvajalcev, da jih izdelajo? Problem je cena zaradi pomanjkanja trenutno potrebnih surovin, nesposobnost prenosnih poti za elektriko in razpoložljiva količina elektrike. Že sedaj v marsikateri vasi ne bobiš več soglasja za sončno elektrarno, ker je v vasi že ena. Za rešitev teh problemov je pa potreben denar državnih podjetij, ogroooomno denarja, ki ga ni in ga bomo morali zbrati davkoplačevalci, tako ali drugače, pa še bakra ne bo dovolj in bo postal drag kot zlato.....Zelo zelo vprašljivo je, ali so električna vozila zaradi vseh naštetih omejitev res dolgoročna rešitev!
RenaultF119.03.2023 11:09
Fantje ev so dejstvo se pa strinjam da so trenutno za Slovenijo neuporabna. In ja ogromno davkoplačevalskega denarja bo SLO v to plus vsi bomo revnejši in to precej. Osebno se zavzemam za srednjo pot, torej ev in ICE sedaj ali z sintetiko ali ne je pa že drugo vprašanje. A ste vedeli da je prvo vozilo bilo električno ? In ja to zelo dobro skrivajo je pa treba malo bolje pobrskati :-).
Rothschild19.03.2023 13:21
"Največ podpornikov med mladimi in višje izobraženimi". In kaksno izobrazbo imajo ti "mladi izobrazenci"?? Sigurno ne kaksne tehnicne. Sludirali so "mesanje megle i istrazivanje ruda". In sedaj pametujejo. Sam sem velik zagovornik e avtomobilov. Definitivno je to prihodnost. In zadeva gre s hitrimi koraki v pravo smer. Ampak, tako na silo pa vseeno ne gre. Bo trba se veliko narediti tako na infrastrukturi kot na baterijah...da se, ampak ne tako na silo
Sledge_Hammer19.03.2023 22:39
Če še kdo ni opazil "vojne" med kitajsko in zahodom, a ste res prepričani, da zaradi podpore ice ne bo šlo še kaj več v k**** kot samo avtomobilska industrija. Se je treba zavedati, da je kvaliteta za generacije ki prihajajo veliko manj pomembna kot za nas starce, cena po drugi strani pa vedno bolj in zato bo šlo vse v ..... https://www.youtube.com/watch?v=81H3gZ56_vw
shark91120.03.2023 09:32
Pragmatik: tole nabijanje glede nesoglasij za sončno elektrarno je že rahlo patetično...saj lahko si postaviš na streho panele in jih priklopiš na hranilnik in si proizvajaš elektriko, v čem je problem? Jasno je,da ne morejo imeti vsi v Sloveniji sončne elektrarne in vsi oddajati višek sredi dneva ob najbolj sončnem vremenu,pa zdrava kmečka pamet ti lahko pove,da to tehnično to ni mogoče, da se ti omrežje sesuje,ne samo v vasi,ampak na državni ravni...vse bo šlo itak počasi v smer,da se bo ob postavitvi sončne elektrarne zahteval hranilnik energije,ki ti bo shranil vse viške...v omrežje se bo pa vedno dalo oddajati,ampak ne tako,ko si nekateri narobe predstavljajo,da boš lahko sredi dneva oddajal 15 kW elektrike, ker če bo to počela cela vas, se bo krajevni transformator sesul...oddajalo se bo po potrebi, po načelo pametnega omrežja,ki bo določal,koliko lahko posameznih v določenem trenutku odda elektrike v omrežje..če bo treba,boš pač ob dveh zjutraj v omrežje iz hranilnika oddajal viške,proizvedene čez dan...
© Copyright 1999-2023 Avtomanija